En sådan glädje att kunna gå!

(null)

Vilken magisk kväll igår, så varmt och härligt. Först vid sju kunde vi sätta oss i uterummet men satt där till midnatt med öppna fönster och njöt. Av fåglar, rödtjut och jazzmusik!

(null)

I dag blev det promenad till och från virserum, 9 km tur och retur, och en minipaus för att köpa vaniljbullar och kex på Ica. Perfekt promenad och verkligen en sådan glädje att kunna gå så utan att bli trött, vare sig i lungor eller ben. Tänk när det var jobbigt att gå ut i trädgården, för 2.5 år sedan…och när första stegen i rätt riktning kom då jag fick långtidsantibiotikan och kunde börja gå, sedan jogga i Kalahöjden….vilken resa - det vill jag inte vara med om igen! 

Min mage sade ifrån ordentligt så att jag ju slutade med långtidsantibiotikan för ett par veckor sedan. Känns som att lungsen ändå klarat det, reagerade först men är rätt vänliga ändå. Tänkte att jag skulle börjat med antibiotika igen men har åter haft ont, så väntar ännu lite. Är rädd för att både bihålor o lungor ska trilskas och det vill jag verkligen förhindra.

(null)

Lyssnade på podd vid promenaden,  Framgångspodden, om hur en genomskådar en narcissist. Det är en timmas långt program, om en kvinna som haft en relation med en narcissist. Väldigt intressant och tydlig med hög igenkänningsfaktor om en haft någon sådan i sitt liv. Att ha en relation med någon som har diagnosen kan likställas med ett beroende, det blir ett kicksökeri som vid alkohol- eller narkotikaberoende, har forskning tydligen visat. Inte så konstigt då att det är svårt att inse, och att lämna, som i denna kvinnans fall.

(null)

Till eftermiddagskaffet fick vi finbesök av mor och far. Från smådugg till skyfall och till solsken inom loppet av några timmar. Satan i gatan vad det regnade, hörde knappt vad vi sa för en stund. Mullrade i utkanten men det kom aldrig över oss.

(null)

Korna blev som oroliga och sällskapssjuka emellanåt och hälsade på oss, artiga som få. I hällregnet sökte de sig bort mot sitt utfodringsställe.

(null)

När det blev för varmt för uterummet satte vi oss här, om än inte under korkeken så under äppelträdet. Fåglarna sjunger så otroligt mycket, älskar detta stället - speciellt på sommaren! Dessa ljud, och denna tystnad, ron. Dessutom blir det massor av äpplen i år!

(null)

Vi ska sätta oss och kolla på resor till Alicante. Kanske kan vi åka dit i september om coronahelvetet lugnar sig och det känns säkert. Vi får såklart boka med avbeställningsskydd, ifall saker händer på vägen. Det vore onekligen väldigt fint att få åka dit en vecka, efter att inte ha sett lägenheten på två år. 
Hoppas!

Nu ska jag läsa ut tredje delen av Lucinda Rileys serie, och sedan fixa lite middag.

Go afton!

Kram ❤️ Joey

Kommentera här: