Pendeln i mitten.

(null)

Hjärnan kändes lite överkokt efter dagen, skönt att då få landa hos mor och far en stund för lite käk och trevnad. Dock fick vi åka hem rätt snart då ett brandlarm i huset gick. Så kan det gå när bacon steks…tur att inget hände!

Vi landade framför HBO och The knick istället, en makaber serie om läkarvården i början av 1900-talet. Då handlade det om tydlig hierarki, och ambulansmännen slogs (bokstavligt talat) om vilka patienter som skulle med just dem till deras sjukhus, allt för att de fick betalt per patient. Den är riktigt bra, ganska blodig och upprör mest hela tiden. Många har total brist på empati och gott uppförande, diskuterar över patientens huvud vilka chanser som finns för överlevnad, och om det verkligen är rätt metod med just den operationen de tänker sig. 
Genom åren i vården har även jag sett olämpliga beteenden, hierarki och prat över patienternas huvud, men de flesta är nu medvetna om när det sker. Många vågar säga ifrån, stå upp för patienterna och även för kollegor och sig själva. Det är för väl!

(null)

Vår trädgård ser ut som en djungel på sina håll, vackert tycker jag.
Fortfarande är det väldigt grönt överallt, trots brist på regn. Hoppas att det nu ska komma en del regn, i lagom mängd utan översvämningar och galenskap. 

(null)

Det där med lagom är ju skönt.
Lagom varmt, lagom regn, lagom mätt, lagom fart på jobb och liv…det är inte helt enkelt att få pendeln precis i mitten, åtminstone inte så långa stunder i taget. Vissa saker kan vi påverka, men annat är svårt. Bara att hålla tummarna för att pendeln ska få vara ungefär i mitten.

Kram ❤️ Johanna 

Kommentera här: