Så bra, så viktigt, så ohyggligt.

(null)

Återigen sitter jag på balkongen.
 Så väldigt skönt att landa här, känna den svaga vinden och återfå något normalare kroppstemperatur efter promenad, matlagning och bärpajsfix. 
Maten blev god, en sallad på kokt färskpotatis i skivor, stekt lax i sweet chlisås, ägg, spenat, tomat, feta, paprika och zucchini. Bärpajen är till morgondagens dejt med våra döttrar, pojkvänner och kompis. Vinbär och rabarber, kanel och kardemumma doftar det fint av här nu!

(null)

Lyssnade på ett otroligt bra, känslosamt och tufft sommarprat på rundan. Matilda Hofling berättade om när hon blev utsatt för grooming, med en kille nästan i hennes ålder som var förstående, trevlig, inbjudande. Snart visste han allt om henne och hon ingenting om honom. Snart började önskemål om bilder, och fler ändå och det drogs vidare till enorma proportioner som inte ens går att föreställa sig. Tänk om hon varit min, eller din dotter! Så oerhört sorgligt, ett sådant trauma att bli utsatt för. Hon pratar rakt, öppet och naket och gråten stockar sig på mig i slutet, då när hon pratar om lilla Matilda som hon nu vill krama om. Ett program så bra, så viktigt. 
Och så ohyggligt.

(null)

(null)

Säkert femtio humlor här idag, i lavendeln, tillsammans med citronfjärilar. Mysigt att höra och se deras aktivitet.

(null)

Köpte nytt läppstift igår, bad dem hjälpa mig till något som skulle passa. Några olika togs fram och det slutade med detta, känner mig nöjd. Kul att någon annan ser mig utifrån och tänker till vad som skulle passa. Bättre match än när jag gjorde en färganalys i min ungdom och jag inte höll med om någonting som den stackars tjejen sa…hade nog varit lite mer förändringsbenägenhet nu. Då hade jag aldrig mönstrade kläder, bara enfärgat och inte så mycket gult eller andra färger heller. Det var min svarta period. Har fortfarande dåligt samvete för den stackars tjejen som gjorde sitt bästa med att locka med färgpaletten.
Nåja. Jag får krama om mig själv också, jag visste inte bättre. Och sent ska syndaren vakna.

Kram ❤️ Johanna 

Kommentera här: