Världen aldrig mer densamma.

(null)

Så otroligt skönt med ledig dag, som en extra lyx innan helgen! Vaknade tidigt, läste lite och somnade om i omgångar. Så härligt att tillåta sig en riktigt slö start innan frulle och träningspass!

(null)

Idyllen vid promenaden häromkvällen står i galen kontrast mot usa. Där det nu finns fler vapen per privatperson än det finns människor. Är inte det helt sjukt? Pekar inte det på ett uppfuckat system som uppenbarligen leder till många skjutningar, där till synes vanliga människor införskaffar sig dödliga vapen för att få ur sig allsköns desperation? 
På sociala medier delas inlägg från personer i maktpositioner som vädjar, gråter, ryter om att det måste bli ett slut, en förändring. Och på andra sidan finns hårdnackade personer som tycker att alla borde ha ett vapen i väskan eller under kudden. Bara uti fall. 
Jag hoppas att de vädjande, gråtande och rytande männen lyssnas på, för det är ju helt galet. Hur en artonårig kille kan meja ner oskyldiga barn och lärare inom loppet av en lektionstid. Det får mitt hjärta att blöda, får panik över att tänka på rädslan de måste känt, och på stormarna för de föräldrar, syskon, far- och morföräldrar måste känt…
Och så, på ett ögonblick är världen aldrig mer densamma.
Det finns inga ord mer än avsky för det som hänt och för de som tycker att det är helt i sin ordning att antalet skjutvapen övergår antal människor….

(null)

I min lediga idyll slås det in presenter, tvättas och byts lakan, och dricks kaffe. Allt medan regnet öser och solen strilar in.
Podden Sekter har gått varm från gymmet till nyligen. Kan nörda ner mig, och fascineras samtidigt som jag blir helt kall över det sjuka av att det finns de som gör allt för att övertyga människor om att de skulle behöva en tro eller religion som ska styra ens hela liv, för att de ska hitta någon mening. När ledare ser det som vägen till makt, där de styr med järnhand.   Det gör ont, ont i mig att de lyckas fånga in, stänga in den fria tanken och viljan, och göra människor till marionetter för att fylla sitt eget syfte.

Är inte meningen i livet det här, som just idag med ledig idyll, eller kaffestunder med nära och kära, en god matbit och vacker natur?
Musik och böcker som berör, som ger livet en djupare känsla. Som uppfyller själen.

Meningen i livet just nu är en bok.
Och njuta av mitt bubbelvatten, ett svettigt pass och nybytta lakan.

(null)

Kramar ❤️ Johanna 



Kommentera här: