Var och en blir salig på sin egen tro.

(null)

Uttryckte mig hårt i gårdagens blogginlägg, syftningen blev fel då jag skrev som att jag var arg på dem som råkar hamna i sektliknande sammanhang. Så är så klart inte fallet! Som tur var kunde det rättas till när det ifrågasattes och jag läste det om igen. redigerarläget är en god vän då!

Jag tror att vem som helst kan fångas upp, och bli duperad - så väl av toxiska personer i relationer som i religiösa/andliga/politiska sammanhang. Sammanhang där de som skapat idén tycker sig ha den enda sanningen. 
Givetvis börjar inte relationen med hårdhet, förnedring eller isolering utan det börjar med massor av kärlek, lovebombing, som gör att du känner dig utvald och speciell. När det sedan börjar smyga sig in annat så är det svårt att göra något åt det, eftersom du då bara har dem kvar som redan är "invigda" och din förmåga till kritiskt tänkande har slipats av liksom ditt beroende av personen/sammanhanget är påtagligt. 
Det är det jag är arg på, när någon tycker sig ha rätten att avskärma andra för att tjäna sitt eget syfte, för att skapa sin egen sjuka värld av förvriden sanning. Nät toxiska personer får andra människor att överträda sina gränser. Det är då det blir skevt på riktigt. 

Kanske är jag mer skeptisk efter att ha hamnat både i toxiska relationer som i religiösa sammanhang. Det gör mig på min vakt, och gör att jag har svårt för sammanhang som liksom lovprisar en företeelse lite för mycket. Det kan ses som en skada, så klart, men också som ett uppvaknande som är ganska piffigt att ha med sig genom livet, tänker jag.

Men också att var och en blir salig på sin egen tro!

(null)

Skulle jobbat idag, men från igår eftermiddag har jag haft djävulsk magkatarr och ont i kroppen. Nu bättre i magen men är trött så det blir ännu mer läsning och vila idag. Läste  400 sidor i Lucinda Rileys senaste (sista) bok igår och inatt…haha! Något gott för det med sig ju. Kan nog bli väldigt bra att försöka undvika cortisonkurer och istället öka upp en av mina cortisoninhalationer, för att spara mage och skelett. 

(null)

Vädret är verkligen hit och dit, mer som aprilväder! Hoppas sambon och hans kumpaner får uppehållsväder när de ska ut med Ångaren Thor ikväll.

Kram ❤️ Johanna 


Kommentera här: