Håll elden brinnande!

(null)

Jag skrev om elden igår.
Min eld får syre av orättvisor, av taskig kvinnosyn och unkna kommentarer.
När flickor, tjejer, kvinnor uppmanas att tänka på vad de ska ha på sig för att inte bli utsatta till exempel. Eller när vi får höra hur okvinnligt det är med vissa attribut, eller när vi svär eller skrattar, pratar för högt. What the Fuck?!?
Det som händer just nu när kvinnor som anmält våldtäktsmän blir åtalade för att de velat varna andra för vissa, specifika män. Eller när förövare får gråta ut i sociala medier, och att det är mest synd om dem. Att de inte förstod att kvinnorna inte ville. 
 Hur ointelligent måste en människa vara för att INTE förstå när någon inte vill ligga? Allvarligt talat.
Om en tjej, kvinna är alldeles för packad kan en helt enkelt utgå ifrån att nej...sex är det minsta denna värnlösa, utslagna människa tänker på. Hon vill förmodligen få hjälp till en soffa, eller säng för att sova ruset av sig. Punkt. 
Är det enda gången vederbörande förövare kan få sig ett ligg, när tjejen är askalas...då är det dags att fundera över hur den själv är och beter sig för att i så fall ändra på sig. Kanske personen är så sjukt otrevlig och plump så ingen nykter brud ens vill hålla dagens normala coronaavstånd?

(null)

Det är så sjukt, att det fortfarande på sina håll diskuteras att "tjejen klädde sig ju utmanande så..."
Om det var tillåtet, så skulle det teoretiskt vara så att om min dotter eller jag ville gå helt nakens på stan så skulle vi kunna det utan att behöva riskera äckliga kommentarer eller att någon tror sig ha rätt till våra kroppar. 
Om jag gillar korta shorts, kjolar eller vad som så är det för att JAG gillar det. Om din dotter gillar korta toppar, strid för hennes rättighet att ha det på sig!
Vi kan hjälpa våra döttrar, vänner, varandra genom att stötta! Och genom att säga ifrån när någon kommenterar någons klädval eller kropp på ett icke tillbörligt sätt, ung som gammal, man som kvinna.
Var en rak människa som står upp för flickor, tjejer, kvinnor. Visa att du är bra, att du vill väl genom att säga ifrån till de som inte är det- speciellt dem i din närhet. 
Håll inte dessa människor om ryggen, utan backa istället de andra.
Håll den elden brinnande, den värnar nämligen om grundläggande mänskliga rättigheter. As simpel as that.

(null)

Kram och brinnande fredag på er!
Joey❤️

Kommentera här: