För att möjligheten finns.

 
 
 
 
Träning och promenad i tidig morgon kändes bra, trots ett överfyllt gym. Det var nog mer promenaden som gjorde nytta idag! Dessutom var det gudstjänst på tv på gymmet. kan inte påstå att det väckte träningslusten jättemycket...
Ett fint område här, känns tryggt med gated community.. Men kul med lite utflykter härifrån. Idag passar vi på att njuta av sol o värme dock, trots att de som bor här tycker det är "riktigt kallt". Och jo, det är kallare än tidigare år, men kallt? Nja....! 
 
Tänker på samtalet vi nyss hade.
Om drömmar o politik.
Om vad en vill ha när "en blir stor". 
Och vetskapen om att få har möjligheten.
Drömmen och målet är ju bra, och kan absolut bli till verklighet. Ändå finns tanken, som pessimist eller krass realist, att de flesta får nöja sig med mindre. En del betydligt mindre.
 
Så som livet är. Eller efter val en gör men också vilka förutsättningar livet gett dig. Livet, världen, är ju ohyggligt orättvis. Samtidigt som att de, som jobbat för det, också ska få kunna skörda efter allt jobb. Såklart. Det är ju ingen morot att jobba hårt om lönen uteblir liksom. 
Politiska duskussioner om att omfördela resurser känns ju logiskt å ena sidan men å andra sidan: vem ska bestämma att så ska ske? Och var i så fall är demokratin? Självbestämmandet? 
Att av egen fri vilja ge de som har det sämre, är däremot gott tycker jag. Att av hjärtat ge, för att möjligheten finns. För att visa medkänsla. Klädinsamling, faktumtidning, fadderbarn, paket till utsatta, mat eller peng till den som sitter utanför butiken. 
 
Det är, för oss, ganska lite.
Återkommer till det.
Det går att göra så mycket med så lite.
Och det går att vara tacksam för lite.
För promenaden. För blå himmel. Kaffet. Solen.
Varma skor en vinterdag. Tak över huvudet. Ett mål mat. En kram. 
Och det bör vara så att en är tacksam när möjligheten att resa finns. Det är inte självklart, inte alls.  Det här vi nu gör, en verklig ynnest. Att få åka iväg, vila upp sig och njuta av andra saker än de invanda...och ja, jag är glad för det!
Jag är väldigt, väldigt tacksam för det liv jag har. 
 
Puss i örat!
❤️

Kommentera här: