Längtan och solsken

 Mira o Frida

Ella o linda

Oooootroligt skön morgon....!
Vaknade av mig själv vid 7. Kände att nej, något mer sov är inte aktuellt...så på med träningskläder, skriva lapp till älskelsen om vart jag tar vägen och så promenad runt Växjöhavet. Så stilla på sjön, doftar höst trots värmande solsken och jag tycker att det är härligt! Luften är hög, doften god, musiken i öronen (lagt in nya låtar från Fridis:-) superb och stegen lätta...! Yes! Fick dessutom godkänt på lungmottagningen häromdagen, spirometrin bättre än den tidigare varit och medicineringen är just nu optimal. Tjoho!!!

Längtar...
Efter vuxen närhet.
Efter kärlekens närhet, samtal om allvar och mindre seriösa saker, om livet i stort och smått. Närheten i en kram, i ögonkontakt som säger mer än de där tusen orden...som visar att de utstrålar det som finns i själen, i hjärtat. Längtar efter att bara vara. En skön känsla dock, att längta. Att ha någon att längta till. Att känna den känslan, kärleken. Livspirret liksom, som det ger. En extra dimension.
Som får mig att må bra, att vara lugn i själen, att känna skrattet under ytan...känna samhörigheten, att man vill varandra väl. Att man vill liksom göra gott för någon annan.

Kärlek. Finns det olika sorter av liksom.
Kärleken till ett barn. Till en man. Till ett djur. Det är inte samma slags kärlek men likväl kärlek alltihop. Inte graderat, men annorlunda. Att kärleken till ett barn är speciell vet alla som har barn. Som burit barnet inuti sig själv. Det är stort, så stort att det inte går att riktigt beskriva vilken slags känsla det utgör. Som jag skrivit innan, den där Tigrinne-känslan av att inte någon får skada mitt barn - den finns där tidigt. Kärleken till det är inte konkurerbar. Kärlek till en annan människa, en vuxen människa är dock stark när känslan infinner sig. När man vill gott, är rädd om, är rädd att det ska hända nåt och värnar om det man har. Kärlek är stort. Vackert.

Kärleken till livet.
Till att vakna av sig själv, se solen genom fönstret. Känna vinden mot kinden vid en snabb promenad, höra ljudet av musik, kunna sjunga toner som blir till musik, se blommor som växer och frodas, känna duschstrålarnas värme, njuta av det goda kaffet, av maten och drycken, av kyssen, av kramen, av närheten till goda vänner, friska föräldrar som finns där som de goa människor de är....

Kärleken är stor.
Inrymmer mycket.

Och allt finns det plats för i mitt hjärta.

Ju mer man slösar desto mer växer den - kärleken <3.

God fredag och helg till dig!

Johanna
Kommentera här: