Turen att träffa rätt.

(null)

Att ta en promenad med träningskläder på efter jobb är nog minst lika bra som att gå till gymmet. 
För andningens, musklernas och själens skull.
Bästa återhämtningen, att röra min kropp varje dag, och bästa sättet att få den att funka med både lungor och artrosknäpp.
Igår promenad, idag gymmet. Svettigt och skönt, med sommar i P1. 

Miss Li berättade om hur hon verkligen träffat helt fel läkare på sin snåriga väg med att ta reda på vad som var fel i hennes kropp. Som tur var hittade hon också, till slut, väldigt rätt. Fick möta någon som lyssnade, tog in och var lyhörd. Som ville hitta rätt lösning för just henne.
Det är så otroligt viktigt, i sjukvården, att LYSSNA. Att inte tro sig veta alltid, utan vara lyhörd vad det är patienten faktiskt säger. 
Fel personer kan verkligen vara ödesdigert i patientmötet, och kan skada förtroendet för all framtid precis som rätt person kan lyfta allt. Orden, kroppsspråket, betoningar. Allt spelar faktiskt roll.

Till slut hade jag också turen att träffa rätt, fick känna att personen ville ta reda på hur jag upplevde allting. Och det fanns ytterligare saker att pröva! Fantastiskt att få bli lyssnad på, och få hjälp. Få chans till ett bättre liv.

(null)

Idag fyllde kollegan Jennifer fyrtio! Då måste en få sång och chååååklad ju!
Hoppas hon firar med lite skumpa ikväll nu:-)

Kram ❤️ Johanna

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Jodu! Om alla kunde lära sig det, även lyssna till folk pratat färdigt och inte dra slutsatser för tidigt. Då vore mycket vunnet🤗

Svar: Japp. Något vi alla behöver jobba aktivt med så klart🤩.
Johanna Roth

Kommentera här: