Lite mer än lagom och barnens rätt.

(null)

Full rulle är oftast väldigt kul när det gäller jobbet. Stiltje är inte riktigt det jag trivs bäst med men lite mer än lagom är bäst. 
Idag har det varit oerhört mycket telefonsamtal in, en hel del ut, planering av akuta och icke akuta patienter, snabba ryck då patient blev struken på grund av medicinska skäl och annan måste in istället...lite smått och gott i en icke sinande ström. Åtgärdat och bockat av mycket, vilket ger en skön tillfredsställelse.

Gick och tränade efteråt.
Skönt att få svettas ur, och samtidigt lyssna på Barnens rätt i Filosofiska rummet. Om att barnkonventionen nu är lag, och att barn ska ha rätt till större delaktighet bland annat.
Intressanta samtal i lugnt och respektfullt tempo och volym. 

Det där är inte enkelt. De flesta tänker väl att de handlar för sina barns bästa.
Men vad är det....egentligen? 
Barnen har rätt att välja religion, livsåskådning, men om en som förälder är ateist eller starkt troende så präglar ju det barnets möjligheter att ta del av andra uppfattningar. Och försvårar att ha en annan uppfattning än föräldern.
De har rätt att uttrycka sin åsikt, att utvecklas på alla plan och att bli respekterade.
Jag tänker att vid skilsmässor så stärks barnets rättigheter än mer, vilket ju är bra. Uttrycker barnet att de bara vill bo på ena stället ska det respekteras. Barnets bästa är just att bli lyssnade på. Det är så klart inte enkelt, ingenting i att vara förälder är väl enkelt...? 

Som normalbegåvad och normalbra som just förälder handlar en ju utifrån hur en tror är bäst. Efter den förmågan att lyssna in och reflektera, beroende på vilka erfarenheter och känslor en själv har med sig.
Och vad är det som säger att det är bäst för barnet? Vi vill ju tro det, och vi hoppas ju att vi ska vara kloka nog så klart.
Så kloka och så bra att barnet som äldre ska kunna välja sin egen väg.
Det är bra att det lagstadgats, tänker jag, för att stärka barnen. Men lätt är det inte. 
Faktum är att barnen många gånger är klokare än vi, som så ofta krånglar till allt....

(null)

❤️

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Åh vilket angeläget ämne! Går jag igång på, vad är bäst för barnet. Som skild har man ju många dåliga samveten. Tusen tror jag minst. En stor sorg men ändå bättre för barnen! Men var det bäst för barnen???
Kanske var det bäst för mig men inte för dom. Klurigt

2 Johanna:

skriven

Så är det verkligen. Det är en stor sorg att skilja sig med tanke på barnen och deras väl och ve. Tror dock att barn mår bättre av skilda föräldrar som mår bättre på var sitt håll. Ändå svårt, om barnet signalerar att den helst bara vill vara på ena stället. Ska en pusha, och i så fall hur mycket? Lätt är det inte! Kram o tack för att du läser o reflekterar! /Johanna

3 Anonym:

skriven

Jag tycker ju också att det ärbättre med bättre mående skilda föräldrar. Men ibland tror jag att man separerar för lätt. Kanske skulle gett det en chans till. Blev det verkligen bättre med nästa??? Kram Elisabeth

Svar: Tycker att det är upp till varje människa att avgöra hur en själv orkar. Och lätt...nej...jag tror inte att någon ger upp för lätt. Inget i att separera är lätt, tänker jag. Det som syns på ytan kan dölja alla sjöslag som varit inom hemmets väggar dessutom. Kram💕
Johanna Roth

Kommentera här: