Fantastisk kvinna och förebild!

 
 
 
 
Brorsan och jag pratade om vår fina farmor när vi var i Stockholm. Om vilken otrolig förebild hon har varit, om att se den lilla människan. Värna om den svage, den som inte föddes med guldsked i munnen. Farmor var den som hjälpte sina sjukliga vänner med städning och fönsterputs, bytte gardiner och lagade mat när de inte orkade. Hon var en stor diplomat, hade alltid snälla saker att säga om människor, försökte se det ljusa och goda. 
Hon hade definitivt fixat mat och gett till tiggarna, hon hade lett mot dem och hälsat de med sin ganska grova hand och pliriga bruna ögon. Hon hade tyckt att diskussionerna i Europa om stängda gränser var galen. Omänsklig. Hon hade slagits för den lilla och behövande. Jag är verkligen tacksam för att ha fått ha henne i mitt liv. För att ha haft henne som en kärleksfull, människoälskande förebild. 
 
Hon hade velat höra om mina fina kollegor och vår kväll igår, om hur god irish coffeen smakade och gett tips på hur hon själv skulle blandat den...! Hon älskade flädersaft och vodka och drinken Vargtass:-). 
 
Sambon tycker att jag är en bättre jag idag, mer långsam och slö än i vanliga fall....
Köpt nya kuddar, tagit en fika på stan med mina paranteser och nej...ingen stress och hets denna dag. Så bra så.
 
Soffläge, New Girl och lite bok några timmar innan besök hos goda vänner.
 
❤️

Kommentera här: