En tanke om tiggare och vårt vackra land.

 
Säga vad man vill om dagens många tiggare på gatorna, utanför närbutiken och utanför caféerna. Det engagerar. Det upprör. Och det förbryllar. För hur ska vi egentligen förhålla oss?
Kanske är det som jag läste häromdagen, att det rör någon samvetssträng i oss och på så sätt gör oss illa till mods. Det gör att vi liksom tvingas tycka något, tvingas ta ställning.
 
Jag tycker att det är beklämmande, oavsett skälen till att de sitter där dag för dag, många h varje dag. 
Om det är så att de kommit hit med hopp om jobb och bättre framtid i Sverige efter krig och förföljelse av politiska eller andra skäl och drömmen visade sig vara en utopi. 
Eller att det är så, gudbevars, att de är hitlurade av någon högst jävlig, omänsklig liga som ser att utnyttja dessa människor genom att köra ut de till sina poster för att sen efter 10 h hämta de OCH deras eventuella insamlade pengar medan tiggarna själva föses ihop någonstans utan vidare mat och förnödenheter. 
Hur det än är, så inte är det DERAS fel?
Vi behöver inte ge de pengar. Vi kan ge de ett äpple, en burgare eller en dricka Kanske? För att inte gynna nåt annat svin och för att ge de lite av vårt överflöd. Som en smula.
 
Det svenska samhället och den svenska politiken har så fatalt misslyckats med migrationsfrågorna så gud säkert gråter i sin himmel. Att ta in folk i vårt vackra land, vilket vi absolut ska enligt mig, och sen behandla de som skit. Det är inte vackert.
 
Det är en högst brännande fråga som behöver göras viktigare, så att människor i nöd får snabba utredningar, och de som beviljas stanna måste få en bra och vettig integrering.
Kunskap om språk, rättigheter och skyldigheter samt skola och jobb för att kunna försörja sig och sin familj, men framför allt: för att få ett värde här i livet. Att få bidra och göra nytta för andra och sig själv skapar värde. 
 
Att få bidra med sin kunskap till oss och det svenska samhället borde skapa värde. Att kunskapen tas tillvara. Att få vara en del i ett sammanhang, få kolleger och rutiner. 
Jag tror att det skulle kunna göras så mycket bättre. Och jag tycker att det är hög tid att verkligen GÖRA. Inte prata vid politikpodier utan bestämma hur det ska ske och handla därefter.
 
Människor måste få känna sig välkomna, och få bli en del av oss. 
Få känna värde som människor, det är så grundläggande som det bara kan bli.
Boken Nyttiga människor rekommenderas! Otroligt bra och beskrivande hur det faktiskt många gånger går till i vårt land. Och det är många ggr inte alls särskilt vackert.
Här, i vårt annars så fantastiska Sverige...!
 
Joey

Kommentarer:

1 KarolinaK:

skriven

Delar helt dina värderingar i dessa frågor. Mycket bra tankar och funderingar. Fantastisk blogg❤️

2 Karolina:

skriven

Håller helt med dig i dina tankar och värderingar. Mer integration. Tack för en fantastisk blogg❤️

3 Johanna Joey Roth:

skriven

Tack! Vad glad jag blir❤️

Kommentera här: