Rent statistiskt - helt osannolikt.

 
 
 
 
 
Fler bilder från gårdagens roadtripp...
magiskt vackert...! 
 
Tänker på ett samtal jag hade med en god vän för lite sen, och har faktiskt haft liknande samtal med andra vänner om samma känsla. 
Den lite katastrofliknande känslan före resor. Som inte har ett dugg med sannolikhetsteorin att göra eftersom risken är minimal även om den också rent statistiskt finns eftersom det trots allt är NÅGON människa som uppenbarligen drabbas. Ur sannolikhetsperspektivet torde den människan i och för sig lika gärna kunna vara någon annan av flera miljoner som ungefär gör samma sak som jag en viss tidpunkt.
 
Men ändå.
Det är alltså inte bara jag som har känslan.
Katastrofkänslan, eller farvälfeeling. Att det faktiskt KAN vara så att det är sista gången jag faktiskt pratar med hen innan avresa eller under resan. Sista gången jag kramar om, säger hej då. Det behöver inte komma ett "hej", för någon gång är den sista.
Det vet vi stämmer. För vi vet ju att vi alla ska dö en gång, det är som det är med den saken, även om de flesta önskar att livet skulle få vara mycket längre! Kanske oändligt. Det är så mycket vi vill, vi har ju faktiskt inte TID att dö! Vi har, jag har, definitivt ingen som helst lust att dö!
 
Jag vill vara med, se hur saker går, följa min älskade unge många år till. Pussa hennes tinning och höra hennes röst. Få göra sköna saker med henne (vi har min 80-årsdag bestämd:-)) och se henne bli vuxen. Vill tillbringa tid med min sambo, föräldrar o vänner. Vill suga ur det goda! Älska mer, göra mer, ha fler livgivande samtal, ta hand om min kropp än mer, se min närhet och även få längre perspektiv. 
 
Rent statistiskt har jag ett tag på mig. Ingår inte i någon riskgrupp så det förslår, och har förutsättningarna att få leva länge med tanke på landet jag bor i, generna jag har.
 
Tanken och känslan finns där ändå, och är något jag får fortsätta hantera. Så mycket andra alternativ finns väl inte. Det har ju, trots allt, gått rätt bra hittills. Rent statistiskt är det ju osannolikt att nåt skulle hända. Åtminstone just idag:-)!
 
❤️
Kram

Kommentera här: