Statsvetenskap o midsommar.

 
Här kan en ligga och slappa nu när dynorna kommit, om solen vill visa sig förstås!
Midsommar idag.
Lite kallt o utlovat regn- som ungefär varje midsommar. Mygg stora som undulater finns det nog risk för också, när en ska ut utanför stadskärnan. Mysko egentligen, att här inne bland asfalten trivs inte myggen. Ännu en ynnest i stadsboende enligt mig:-)
 
Pratat med min gode bror på morgonen som ska ut till en stuga o slåss med myggen med goda vänner. Pratat statsvetenskap och studier som visar att fred och ordning uppnås först i jämlika samhällen, där kvinnor, barn, hbtq, nationaliteter av olika slag lyfts som positivt o jämlika männen. För somliga av oss ses det som självklart medan det i andra maktstrukturer ses som ett hot mot mänskligheten att kvinnor o hbtq-personer skulle ha samma rättigheter o skyldigheter som övriga i samhället. Det är bara så väldigt konstig syn på vår egen intillegenta bedömning tycker jag. Det säger verkligen mer om personerna som har uppfattningen än de de har uppfattningen om. 
Enligt Hans Rosling går det framåt i världen om än i små steg. Det hoppas vi verkligen!
 
I eftermiddag ska vi till goda vänner och fira dagen, med sill o gräslök, jordgubbar o grill. Mat och prat, värme av ett gäng människor från olika håll. Ser fram emot dagen! 
 
Ha en fin dag!!
Kram Joey❤️

Kommentera här: