Hopp om ljus.

 
Börjat på ännu en bok dessa dagar, när läsa och sova varit högt på listan bland aktiviteter lätta att utföra.
 
Boken om mormonfamiljen var speciell, men bra på sitt sätt. Sökt på nätet om tron, tankarna och reglerna som på mormon.org uttalas i betydligt mer diplomatiskt ordalag än då barnen och mamman i boken delar med sig av sina tankar om regelverket. Intressant onekligen. 
För mig så otroligt främmande att gå in i ett sånt liv efter att i några år nosat på regler och påföljande önskvärt leverne som passade mig dåligt. Ändå var det en ljummen fläkt säkert mot mormons lära och andra trosläror. 
Än idag har jag otroligt svårt för "masspsykos" - då folk uppmanas att ställa sig upp inför vad det än vara månde. Låt mig vara. Tänker och utstrålar jag med hela min kropp, jag ställer mig om och när jag vill. Så det så.
 
Tankar går till folket i Berlin.
Ännu ett vansinnesdåd av vansinniga människor...som förmodligen är så indoktrinerade att de gör vad som helst som anbefalls dem.
Vi är rätt små då, när någon bestämt sig för den sortens handling styrt av fascism, av ondska. På något sätt förenar det också folk, de som vägrar att nedslås och att följa hämnden. Som ändå tänker att "fan heller, jag ska inte bli rädd fortsatt, jag ska ändå välja liv, tron på medmänniskan". Det krävs nåt stort att kunna det ändå, mitt i skräck och sorg. Jag hoppas att det föds något bra även ur detta galna, att det som skett helt i onödan kan få ett annat ljus...jag vet inte. Jag hoppas att vi människor ändå har kvar hoppet. Hoppet om ljus, om en vänligare värld. Trots allt.
 
Kramar ❤ Johanna

Kommentera här: