Utforska vidderna.

Grannfrun Åsa o jag på hockey i Skottland mellan Växjö lakers o Braehead clan. 
Lunchställe med utsikt.
Whiskeydistilleri.
 
Stirling castle.
 
 
Igår vann alltså Lakers över Braehead Clan, så ni vet. Den kanske viktigaste skillnaden på hockey här i Skottland mot hemma är att motståndarna applåderas av stående publik när de äntrar isen. Nåt som vi skulle ändra på på hemmaplan! 
 
En arbetsdag i timmar fyllda med sightseeing ligger jag platt och trött likt en hälleflundra en liten stund. Vi har idag varit på Glengoyne där god whiskey tillverkas, vi har varit på ett fantastiskt lunchställe, åkt bland ännu mer vidunderligt vackra landskap o sedan sett Stirling Castle. Husen på vår tour genom Skottland är genomgående i sten. Jag gillar det! Det känns gediget på nåt sätt.
 
Slås av en sak dock, vilket jag gör så fort en är utanför vårt eget land: ingen tycker att intrycket, hemkänslan och stilen bör synas i fönstren. De flesta har tunna nylongardiner i fönstren, och sen inget mer. Det är grått, färglöst o hur omysigt att titta in i (o antagligen ut!) som helst.
Skottland har ungefär samma väder som vi så det beror ju inte på att den ena av oss bonar och myser in oss mer pga att vi måste ha det vackert i fönstren när vädret signalerar mörker och regn...? De har nog inte kommit på iden med lampor o vackra ting, växter i fönstren än bara. 
Eller nåt.
 
Nu är det dags för 3-rätters snart.
Och imorgon är hemresedagen fast med lite flanerande (eller liknande) i mysiga kvarter i Edinburgh på förmiddagen. 
Det har varit en fantastisk resa, verkligen!
Fick idag lust att någon gång åka tillbaka för att vandra här o verkligen utforska vidderna!
 
Men imorgon blir det gott att komma tillbaka hem till min bästaste unge❤️
 
Kram Joey
 

Kommentera här: