Så lite gör mycket.

 
En fin skjorta kom på posten häromdagen. Från min gode broder, som alltid varit en baddare på att shoppa till mig! Så kul:-)
Mysigt att få lite flashbacks gällande skjortor, så som jag faktiskt typ alltid såg ut för en sisådär 20 år sen. Det funkar än! Alltså, enligt mig.
 
Har idag varit överallt och ingenstans, tänkt till o funderat om, haft reflektioner med studenter och jobbat i omvårdnaden med lite handledning och handräckning, punktinsatser....Har gjort en hel del nytta. Helt enkelt.
 
Varit på undersökning för egen del idag. 
Det är rätt nyttigt egentligen, för att möta andra sidan liksom. Uppleva hur betydelsefullt bemötandet är, hur en själv vill bemöta patienter och närstående. Att vara i en utlämnande situation som det innebär att vara patient, är också nyttigt. Inte kul men nyttigt. För att känna sårbarheten, och hur viktigt det då är med minsta ord, förmedlandet av en känsla. Trygghet.
 
Viktigt att bemöta medarbetare och studenter på bra sätt, försöka ge en bit av sig själv och vara tillgänglig, lojal. ärlig, självklart. Och att vara rädd om - precis som en själv önskar känna. Att kollegor vill en väl, är rädd om en. Så viktigt det är med bemötande, på alla håll. Mot de vi möter. 
På jobbet, hemma, på stan. 
Så lite gör så mycket.
 
❤️

Kommentarer:

1 Eva H:

skriven

Skjortan e ju skitsnygg, som sagt.
Och viktigt som du säger, att ibland vara "på andra sidan" som patient. Bemötande är viktigt o ibland får man sig en tankeställare.
kram/E

Kommentera här: