Man lär så länge man lever.

 
Har blivit duktigt påmind denna veckan om mindre angenäma egenskaper. 
Eller förresten "mindre angenäma"? Ja, jag vet inte jag, men kanske blev det påtagligt att det ÄR så vilket gjorde det lite skoskavigt liksom.
 
Jag har verkligen en oförmåga att sitta still, eller va still. Det är alltid nån fot som rör sig till en takt i mitt huvud, en höftsväng eller armar som liksom dansar lite till - för andra - ej hörbar musik.
Och finns det fysiskt hörbar musik kan jag omöjligt va stilla - det vet jag med mig. Då måste liksom någon del, eller ibland hela, av mig röra mig i takt till vad det än vara månde.
Så klart:-)....?!
Men resten av tiden?
 
Jag tänker att jag ju är en rastlös människa, och har nog alltid varit. Behovet av nya händelser, människor omkring mig och ombyte har varit viktigt. Förmåga till koncentration finns absolut om det jag ska fokusera på om det är väldigt intressant, annars dalar det fort...kanske beror det på rastlöshet?
 
Samtidigt som jag verkligen har ensamhetsbehov och behov av att chilla med en bok. Kanske är det räddningen från att va i gång som en iller 24 h om dygnet? Och det behovet har kommit i vuxen ålder, före femton års ålder vet jag att jag helst ville ha folk omkring mig för jämnan.
Somliga i min närhet har påtalat flera ggr att jag verkligen går in för saker och då arbetar intensivt med det, i tanke och handling- beroende på situation. Så är det nog, jag har märkt det mer och mer och behöver också bromsa mig emellanåt. Och mina kloka nära gör det också ibland:-)
 
Det är lite som en nödbroms, det här med bok och ton, efter intensiva stunder, att kroppen säger ifrån "gå o vila NU", för att jag senare ska kunna va igång som en iller igen? Det är då böckerna eller musiken ger mig återfyllning och en stunds ro.
Vad vet jag..? Eller jo, det vet jag nog!
 
Skrattat har vi gjort åt mina spatt i veckan i alla fall, och jag får väl bara konstatera att de omkring mig har identifierat nåt jag inte varit helt medveten om.
Man lär så länge man lever!
 
Kram❤️Joey

Kommentera här: