Vi har det bra.

(null)

Fortfarande så vackert omkring oss. 
Vill ta in, samla på hög, lägga i sommarminnena för att plocka fram mörkare dagar. Mitt i stan blommar det än, ger färg och liv åt vardagarna som är.
Så tänker jag på hur bra vi har det.
Att vi har möjligheten att se och glädjas åt det vackra, åt promenader i frihet.

Vi har det bra.
Som mest bara behöver bekymra oss om vardagspussel, med hämtningar, lämningar, matfix, jobb och sådant som är det vanliga livet. Självklart har vi alla våra ryggsäckar med sorg och smärta, kanske redan upplevt eller är det sorg och smärta som det kämpas med i stunden.
Det finns död, allvarliga händelser och vidrigheter att handskas med, som sänker oss fullständigt. Det är en del av livet, så är det ändå på något tungt sätt.

Men ändå.
Vi har det bra.
Vi får, var och en av oss, gå ut på egen hand utan att behöva ha sällskap av någon man. 
Vi har frihet att klä oss som vi vill, uttrycka oss i tal och skrift så länge det inte skadar någon annan. Tankarna inom oss får vi dela med oss av utan risk för vårt liv, utan risk att någon som tror sig ska få fördelar - skulle ange oss. För att vi tänker fel, säger fel, har fel religion eller ingen religion.
Utbildning är en självklarhet, lika för alla - flickor som pojkar. Att var och en får göra sina vägval, efter förutsättningarna - lika självklart. 
Musik och böcker, radio - allt har vi tillgång till så mycket vi orkar konsumera. Kultur- teater, dans, konserter - finns där inom räckhåll och har alltid varit lika sjävklart som livet självt.

Vi har det så bra.
Tänk om det skulle förändras?
Om en regering, eller militärjunta, eller någon annan som vill ha makt och tycker sig ha rätten att ta den, skulle ta över nuvarande system och ta bort allt det självklara. 
Vilka hade vi varit då?
Hur hade vi gjort? Hur hade tankar, känslor rört sig och vad hade hänt med oss?

Vi har det så otroligt bra.
Och alla kan vi göra något litet för de som inte har det lika bra.

Kram ❤️ Johanna

(null)

(null)




Kommentera här: