Hopp om vår o att hitta sin tonfisk.

 
 
Det finns hopp om vårliv i trädgården när männen i vårt kollektiv burit ut växterna och spolat av, avtäckt möbler och liksom välkomnat ljuset...längtar tills jag får sitta där i lä och mysa med en kaffe och god bok. Älskar vår trädgård!
 
Igår sågs jag och ett par fina vänner, diskuterade bla att hitta sin plats, sin grej, sin tonfisk i livet. Sistnämnt uttryck kommer från en berättelse om en man som hittat sin tonfisk, som sin mening. Forskning om just denna firre, som blev hans mission. Hans liv. Det där är ju rätt viktigt, att hitta det som är viktigt just för mig. Vad jag ska syssla med, både i jobbet och utanför. För att hitta mitt bästa jag, det jag mår väl och utvecklas av.
 
Min tonfisk, eller en av mina tonfiskar, är att möta människor med funderingar om studenter, handledning, svåra situationer. Jag tycker verkligen att det är roligt att dela med mig av min erfarenhet, och att lyssna in andras berättelser och försöka luska lite i hur det blev, vad en kunde gjort annorlunda, vad som funkade bra och mindre bra. Har haft en sån eftermiddag på universitetet idag, och jag har haft det fantastiskt bra! 
 
En promenad efter det, i solen, till Ella Fitzgerald gjorde dagen ännu bättre.
 
Är trött nu, i kropp och knopp och tillåter mig vila. Lite återhämtning. 
Ska snart ta tag i käkfix, tänker halloumibiffar och potatis i ugn, och lite grönsaker.
 
kramis Joey ❤

Kommentera här: