Fundera över de grå nyanserna.

(null)

Så skönt att kunna sova bra.
Som att kroppen ställer in sig på viloläge när ingen klocka ska ringa. Kroppen styr och då sover jag bättre. Lungorna (peppar, PEPPAR!) har hållit sig i schack en stund, vilket också ger lugna nätter så klart. Långt ifrån givet men oerhört skönt i dessa perioder.

(null)

Fikade med mamma och pappa igår, hemma hos oss. Farsan behövde lite hjälp med ett brev från banken så det ordnades med men annars bara en trevlig kaffe- och pratstund.

Idag steg jag upp vid nio, efter förstakaffe i sängen. Åt frulle och gick till gymmet. En bra start. 
Nu har livet kommit ikapp och jag njuter.

(null)

Kanske en utflykt i sommarbilen i eftermiddag, bara för att det är mysigt. Kanske Amys i Urshult eller något annat najs ställe. 

(null)

Såg fyra av sex avsnitt av SVT play- serien 30 dagar i fängelse. Så gripande, och välgjord då journalisten Christoffer Hjalmarsson valde att själv bo i fängelset i Halmstad under trettio dagar, för att mer förstå och lära känna de intagna. Hur de tänker, hur livet och hälsan påverkas av att inte ha sin frihet.
Återigen en så bra sak att kolla på, för att få en förståelse och göra saker mer grå -inte så enkelspårigt svartvita. Det är ju så lätt att bara döma, förkasta och tycka att de kan sitta där på vatten och bröd. Men nyanserna är många, öden så tragiska och hjälpen tämligen obefintlig. I fängelset finns sysselsättning, plugg och chans till bra samtal men sen…? Killen som släpps om två veckor, tillbaka till vad? Hemlöshet igen? Samtal med myndigheter som säger att han först måste ha en lägenhet för att kunna få LSS- stöd i vardagen. Hur få en lägenhet utan fast jobb? Hur få jobb som hemlös med både adhd- och autismdiagnos med brottsregister och ett förflutet i fängelse…?

Vårt samhälle är så sjukt hårt där individualismen blivit vår religion i mycket.
Bra med individens frihet så klart, att möjligheterna är stora och att var och en har ansvar för att skapa sitt liv på det sätt den önskar. Men för de som har det tufft, som inte riktigt har förmågan att ta de besluten eller göra valen som öppnar vägar? De som blivit utslängda hemifrån, vuxit upp i olika fosterhem pga drogberoende föräldrar med våld i hemmet…vad med dem?

Se serien.
Fundera över de grå nyanserna. 
Livet är inte så enkelt som vi ibland vill få det att se ut.

(null)

Fick uppsöka JLC igår, vaknade likt Dracula med illrött öga och lite konstig ögonvita. Fick salva som verkar göra nytta, betydligt snyggare öga i dag.
Blir glasögon ett par dagar till när kuren pågår.
Ett effektivt besök, allt gick på trettio minuter, så skönt.

Semester…
Sommarlov…
Så skönt!
Ingen stress, bara vila och trevligheter.
Som jag behövde det.
Och så bra jag har det som kan tillåta mig den njutningen. 
Tacksam.

Musik i huset, kaffet strax på gång.
Livet!

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: