Det är skamligt.

(null)

Som en varm kram med sting i.
Massage på bästa salongen, med levande ljus, skön musik och behandling som gör nytta.
Tydligen som en tvättbräda fast på fel ställen liksom. Kändes framförallt i skuldrorna, att de behövde en omgång, men även ben och rygg. 
Sitter med värmedyna nu, för att smeka kroppen lite extra. 
Kanske tar ett par Alvedon innan läggdags för att få ner kroppen i vila. Brukar vara bra att ta efter massage av min lite märkliga lekamen.

(null)

En bra jobbdag, har städat lite så att säga. Kollat av väntelistan, skrivit lite brev, planerat lite löst framåt i den mån den går. Framförhållningen har varit kass länge och vi vet inte vad vi har att röra oss med i höst. Men en lös, preliminär tanke börjar jag ha.

Ännu fler gick ut i strejk idag.
Och som det verkar möter inte SKR upp ett dugg på de krav Vårdförbundet ställer. 
Blir mörkrädd av nonchalansen.
Håller med i det som skrivs, att vi i pandemin fick så mycket applåder och hejarop för att vi gjorde ett otroligt jobb. Då kändes det som att politikerna skulle möta upp med bra villkor men…. Nä. Ännu en gång var det som att dra ner en svart rullgardin. Alla hejarop föll till marken, ekade tomt. Politikerna vände blicken bakåt, nedåt och tänkte inte ta några beslut i uppmuntrande riktning.
De ville inte behålla de sjuksköterskor som fanns? De ville köra slut på alla och låta de byta yrken helt och hållet för att verkligen visa att de inte behövdes…?

Inga lockrop för att få personal tillbaka, utan grinden var vidöppen. 
Och det har bara fortsatt.
Den där nonchalansen. 
Nu får ni möta upp, bjud in till förhandling som faktiskt är en förhandling! Ge sjuksköterskorna rimliga arbetstider och rimliga löner, så att alla de som slutat arbeta som sjuksköterskor kan tänka sig att komma tillbaka - och de som så flitigt och lojalt är kvar ska fortsätta vara just det.
Skärp er! Politikerna borde skämmas.
 Att ett jobb där människoliv vilar i våra händer inte har högre status från de som styr vårt land, vårt samhälle - det är skamligt.
Så visa nu att ni vill väl, för alla människor som ingår i vårt samhälle. 
Visa nu att ni står bakom förbättrade villkor och möt upp, för bövelen!

(null)

Nu värma på värmedynan igen, fixa mig inför natten och läsa en stund.

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: