Nomadland.

(null)

Återigen stora kontraster på vår resa.
Från Las Vegas myller av folk, neonskyltar, massor av ljud, lyx och en aldrig sinande ström av intryck till Gran Canyon,
En dagsresa på stora vägar, i cirka 35 graders värme, med hädiskt vacker och skiftande utsikt som nu landat i lite ryggläge på Yavapai lodge. 

(null)

Fått veta att vägen mellan Vegas och Grand Canyon ska vara så otäck. Det upplevde inte jag, utan det finns massor av ställen att tanka på eller ta en fika eller käka något utan att det verkar konstigt. 
Däremot är det rätt många ställen som det bor folk i sina husbilar, eller villavagnar och ibland ganska nedgångna hus. Kanske inte områden en skulle vara mest sugen att knacka på men otäckt? Noop.
Tänker mest på vad det är som gör att de bor så, just på vägen hit mitt i öknen.  

Går tillbaka i huvudet till The nomadland, en film med Frances McDormand som gav sig av ut i Nevada vid en ekonomisk kollaps. Filmen utgjordes på riktiga bilcampingar med riktiga människor och vann priser. En otrolig film om alla sorters människor som av olika anledningar hamnar där de gör.

(null)

Fick tips om att stanna i Seligman, en by eller litet samhälle utmed gamla route 66 och som såg ut som en kvarleva verkligen. 
Käkade rökt kött i macka medan maken tog bönor, gott och rejält som vanligt. Portionerna i usa är lätt crazy faktiskt. 

(null)

Bredvid Roadkill, som krogen hette, låg denna "gata" av hus, med fängelse och vagn för fångar från en svunnen tid.
Som en scen ur någon cowboyfilm med Clint Eastwood.

(null)

Tur jag är laglydig!
Väldigt mycket poliser överallt annars, under våra veckor här. Oavsett var vi befunnit oss har vi sett poliser. Det är ju hyfsat mycket folk i det här landet så det är inte så konstigt.

(null)

(null)

Kul namn på rätterna här!

(null)

(null)

Vem dricker EN LITER till måltiden?? Inte vi två!

(null)

(null)

Tack och lov är smärtorna betydligt bättre idag. Känner av både ryggen och känslan i skinka, ben och fot men det ilar inte som igår. Det var riktigt vidrigt faktiskt. 
Skulle kört idag, men avstod då jag kört lite rörelser i bilen emellanåt istället. 
Ska lägga mig på golvet och göra mina ryggövningar innan lite sightseeing i området.

Ska ladda i natt inför morgondagens helikoptertur! Wiiiiii!

Kram ❤️ Joey

Kommentera här: