Går inte att värja sig.

(null)

Rätt som det är när en går från matbutiken, lyfter en blicken och ser det vackra runtomkring. Färgerna. Fortfarande helt fantastiskt fint. Det bär upp lite trötta steg efter heldag på jobbet!

(null)

Gått bra att jobba, skönt att vara tillbaka och inte hemma i sjukstuga. Fortsatt snorig och rosslig i rören, men kör motståndsandning och extrainhalationer när jag kommer hem. 
Som dottern sa, så gör nog vin och sol mycket för att en nästa vecka ska bli bra! Sol, vin och promenader i varmt Alicante….hoppas innerligt på härligt väder och förbättrade lungs. Tänker ändå att det jag nu har är ju ingenting mot då, 2018 och en massa år innan dess. Ändå himmelsk förbättring som gör att hoppet finns om rena ljud framöver.

(null)

(null)
I morse lyssnade jag en del på @fannysforebilder och ett avsnitt med Shekarabi, som intervjuas med tanke på situationen i Iran. Ett intressant och viktigt program som ger en bild om varför det händer, och årtionden som föregått denna feministiska revolution. Han berättar om foton som hans mamma tagit, på förändringen från -79 och några år framåt när lös sjal, till striktare slöja till hijab och lång fotsida klänning blev klädkoden. Och det för en del av världen som var som vi, sekulära, moderna och dessutom väldigt högutbildade. 

Det går ju inte värja sig. 
Bara att tänka om fundamentalister, extremister av något slag skulle ta över vårt land, vårt moderna samhälle. Jag ryser, mår illa och blir så upprörd att jag vill skrika. 
Vad är det för små människor som måste hunsa, bestämma över andra för att känna att det är de som är stora? 
Vad är det för små människor som bestämmer sig för att halva befolkningen utgör det största hotet och därför måste begränsas i allt? De får inte cykla, sjunga, dansa, inte se på sport offentligt, inte resa utanför landet utan manligt sällskap…
Det gör ont. 
Det är kvinnor, flickor - precis som du och jag.

(null)

This is me ganska mycket just nu.
Normalläge emellanåt helt enkelt. 

En annorlunda kväll med sprucken pumpa full med blomvatten och vackra dahlior, med vatten som runnit ner på mattan. Burit bort bord, stolar, torkat upp med hushållspapper, lagt stora handdukar…luktar lite kräk här nu (verkligen najs)….hoppas det torkar till imorgon för då jäklar ska det gnos med yes diskmedel för väldoft!

Go’kväll!

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: