Historien upprepar sig.

(null)

Små stunder av påfyllning.
En promenad genom stan, hjärtan på kullersten. En full måne mellan hustaken.
En kaffe med god vän.
Samtal om upp- och ner, om svart, vitt och gråzoner. Livet.

(null)

Tacksam för de här stunderna, för vännerna i livet.

(null)

Skönt att ha laddat med kaffestund innan jag slog på en dokumentär. 
Hillsong - om en starkt växande kyrka, där stil och uttryck, smink, kläder, storslagen musik och musikaliska föreställningar verkar lika viktigt som att skänka en tiondel av sin inkomst. Till förmån för ledarna, utan medlemmarnas vetskap.
Ledarna lever flott, medan de flesta medlemmar lever skralt trots massor av arbetade timmar i rörelsen. Mot usel, eller ingen ersättning. En kille berättade om 87 arbetstimmar på en vecka - utan lön.
De intervjuar nuvarande och f.d. medlemmar, och det grävs fram skelett ur garderoben på flera sätt. Det begås fruktansvärda övergrepp och moraliska snedsteg trots att motsatsen predikas tydligt.

Det är en historia som upprepar sig, gång på gång. Som att sekter skapas, och bara är en täckmantel för att kunna göra vidrigheter och utöva total makt på människor….

(null)

Blir illa berörd, av att det finns så många människor som tycks njuta av att stå i ett centrum som handlar om att styra andra, att få sin vilja fram. 

Så tänker jag att de där sekterna kan finnas på många sätt, i mindre konstellationer som i familjer, i politiken, i företagsledningar och föreningar. Det som kännetecknar en sekt är att den tror sig ha sanningen, inte en sanning utan DEN ENDA. Och att den bara finns och förstås av dem som ingår i det sammanhanget. 
När en helt saknar förmågan att reflektera, ta in nya funderingar och överväga det så är en ute på hal is. 
Att sluta tänka utanför boxen kan bli värsta sortens fängelse, utan att en själv förstår.

Nu blir det lite läsning för att få in andra intryck i huvudet innan sömn.
Behöver smälta det jag sett och hört.
Ska också ta med mig kvällens kaffestund i drömmen, blir bra!

Kram ❤️ Joey

Kommentera här: