Den tog slut, just idag.

(null)

Det är en sorgens dag. En dag som vi nog alla hoppades inte skulle ske. 
Men denna diktator vägrade lyssna, och skulle till varje pris visa att han gör som han vill. Hur han vill. När han vill. Oavsett vad det kostar. Och han hotar med att ingen ska lägga sig i att han invaderar en europeisk demokrati, för då kommer han att svara an.
En galen dag, och skrämmande.
Inte bara för Ukrainarna utan för hela Europa, och världen. Bilder på långa bilköer, massor av folk i tunnelbanor, människor som söker skydd och vill fly. En fruktansvärd syn. 

Kan inte låta bli att tänka att det är så omodernt, att puckla på och starta krig istället för att diskutera, ha förhandlingar och finna lösningar…? Vad är det som gör att krig är det alternativ som tycks som den enda lösningen..? 

Ja, jag är naiv.
Tänker på sångerna vi sjöng i skolan, i natt jag drömde, "det finns inga soldater mer, det finns inga gevär, och ingen känner längre till det ordet militär"…tänker på alla barn som sitter i sin mammas knä nu, med mardrömmarna alldeles verkliga. Där sången om fred verkar som en utopi. En saga.
Där handlar det nu om att överleva för dagen.
Där barndomen plötsligt ryckts bort från alla de barn som finns där. 
Den tog slut, just idag.

Det är en oerhört sorglig dag. 
Må världens påtryckningar göra att det får ett snabbt slut.
Må människor som kan skänka pengar till röda korset, Unicef och SOS barnbyar göra det - för att hjälpa på något sätt när andra riskerar sina liv.

❤️

Kommentera här: