Smekte själen och min överkokta hjärna.

(null)

Den här dagen har varit full av ilska, frustration och förmodligen högt blodtryck. Av obeslut, snabba och drabbande beslut, disrespekt och en matthet att åter få ställa in planerade operationer. I nästan tre år har verkligheten varit upp och ner med gasa och bromsa av olika skäl och det känns som droppen nu. Som att ballongen pyste ut all luft. Just idag. 

(null)

Att då ha planerat en tur till Kronobergs slottsruin med älskade ungen var som att hon visste att just idag var en bra dag. 
Åkte ut för att ta in detta ställe om nu det faktiskt ska stängas ner, för att staten inte tycker det ska restaureras och bevaras (det är inte klokt!), och för att käka lite. 

(null)

Det är ett magiskt vackert ställe, fullt av historiens vingslag och en stillhet som smeker ilskna hjärnor. 
En liten katt kom på besök, änder hade sin lilla kvällsritual precis intill och solen sken över den stilla Helgasjön. 

(null)

Vi åt en god räkmacka och våffla, satt där och pratade i flera timmar. 
Så otroligt värdefullt, och hälsosamt. Kändes som att ilskan och stressen bara rann av mig där. Som en meditation, som smekte själen och min överkokta hjärna.

(null)

(null)

(null)

(null)

Satt mig en stund vid teven. 
Lyssnar på partiledarutfrågning. Att ge korta svar verkar vara en politikers mardröm, liksom raka svar. Utfrågarna upplever jag dock ganska aggressiva, så kanske ingen enkel frågestund. Känns så viktigt med bra utfrågningar för att en ska kunna ta beslut om vart ens röst ska läggas. Enkelt är det inte, men en får rösta med både förnuft och känsla och hoppas på det bästa.
För att rösta är viktigt, att ta vara på den rättigheten och möjligheten som vi har som fria individer i ett demokratiskt samhälle. 

(null)

Lille katt. 
Saknar Tusse! Värmen, myset, småpratet med en gosig liten katt. Hoppas att mina lungor skulle acceptera en sphynx, som jag önskar införskaffa någon gång. Älskar den där känslan, att bli mött av ett varmt djur som kryper ihop i famnen och som småpratar tillbaka. Känslan över att vara behövd, den är så fin. Tusse var ju en otroligt fin kisse, som en hund som hängde i hasorna. 
Tänk va! Vilken dröm att få uppleva igen!

Kram ❤️ Joey

Kommentera här: