Det fria ordet.

(null)

Efter en vecka med väldigt lite träning så var det skönt att köra ett pass på gymmet och sedan gå i Bokhultet. Liksom befriande att få toksvettas och känna livet i mig (visst är det väl Ronja Rövardotter som säger så?). 

(null)

Lyssnade på sommar i P1 med f.d Pussy Riot-medlem, om hennes reaktioner på orättvisor och hennes kamp att försöka ändra samhället. Ett samhälle som inte får uttrycka kritik mot regimen. Ett samhälle som Putin och hans lakejer styr med järnhand. 
Om en har sett på klipp kan en tycka att gruppen bara velat ha uppmärksamhet med sin konst, och sin uppkäftiga musik. Men det finns en djup mening med deras aktioner, och det är att uttrycka kritik mot regeringen, mot presidenten och mot att människor inte får uttrycka sina åsikter. Där människor inte får äga sitt eget ord, det fria ordet.
När förföljelserna gick för långt (är det inte alltid för långt? Helt sjukt att människor får utstå det!) var hon och familjen tvungna att fly och bor nu här i vårt land. 
Där hon nu kan berätta om hennes arbete, hennes kamp och val att inte vilja vara tyst.
Riktigt intressant!

(null)

Ser nu Skola för guds skull, på SVT play, gjord av uppdrag granskning. Den berättar om barn som gått i kristna skolor och som mått väldigt dåligt, där ångest och självskadebeteende fått bemötandet att det beror på för lite bön. 
Den är förskräcklig, den synen, och det sätt den läggs på barnen. där barnen inte får en chans att undervisas i sndra idéer och perspektiv. 
Oavsett religiöst samfund som driver skolor så tycker jag att det är tokfel. Förstår inte hur ett sekulariserat samhälle som Sverige kan tillåta det. Alla barn har rätt att själva välja tro eller välja bort, det står till och med i lagen. Det torde vara fullständigt omöjligt om en fostras i en religiös skola. 
Svårt att slita sig från dokumentären, får lägga ner för dagen efter snart tre avsnitt.

(null)

I eftermiddag har min dotter och hennes Oscar åkt till landet-landet. Fint att de vill vara där, njuta av lantluft och stillhet. 
Så mysigt att ha dem här, och vetskapen att de kommer tillbaka en sväng innan hemfärd till Malmö värmer gott!

Kram ❤️ Johanna 

Kommentera här: