Låt bli.

(null)

Katarina Wennstam delade igår ett inlägg som jag tycker är både klokt och eftertänksamt och så viktigt. 
Om det på något sätt kan missuppfattas: låt bli, är det budskapet mynnar ut i.  Det är råd till grabbar, till män. Att om minsta tvekan finns om de intentioner du har, försätt dig inte i den. Som kvinnor fått höra i alla tider så behöver även männen den uppmaningen, att passa sig lite mer, vara lite mer försiktiga.
Fundera en gång till om du tänker snacka ner en tjej för att få ligga, eller om ditt beteende i efterhand kan uppfattas som olämpligt av den du är med eller från andra runt omkring.
Det gäller dig som vet med dig att du gillar att krama eller ta på kvinnor utan att först be om lov. 
Råder minsta tvekan; låt bli.
Läs gärna hennes inlägg, hon är en klok kvinna med många vettiga åsikter.

Så klockrent och så enkelt. 
Tänker också att det som är viktigt är att män i de här "tveksamma" personernas närhet bör ta sitt ansvar och säga ifrån, styra bort, fördöma ett tveksamt beteende. Ha mod, helt enkelt, och visa på ett bättre sätt att vara.


(null)

Kollat på dokumentären Första fem, om de fem första kvinnorna som röstades in i riksdagen och om att det i år är hundra år sedan vi fick kvinnlig rösträtt i vårt land. Otroligt välgjord dokumentär även om jag hade önskat ännu mer information, en längre dokumentär. Ändå så bra, och inspirerande att dessa människor tagit kampen och haft ett så stort mod. Som min bror sa, både denna dokumentär och filmatiseringen Fröken Frimans Krig, borde vara obligatorisk i undervisningen i skolan. 

(null)

Ser nu en annan dokumentär om amerikanska kampen för kvinnlig rösträtt. Den borde också alla se!

Räknar ner till avresa. 
Packningen klar. Lunchen intagen. Semesterkänslan dallrar…så gott!

Kram ❤️ Johanna


Kommentera här: