Öka sin kritiska blick.

(null)

En liten solglimt och blå himmel fick jag igår eftermiddag. Hoppas på detta även idag, när jag väl orkar stiga upp. 
Då blir det långpromenad och lyssning på senaste avsnittet av Sektpodden. Det har varit några avsnitt med "överlevare" från livets ord med, som berättar om vägen in, ut och vägen från lämnandet till nu. Hon beskriver diagnosen ptsd, som uppkommit efter att ha varit en del av den rörelsen. 
Kanske är det mest intressant att lyssna när en har erfarenhet från de där skruvade sakerna. Kanske är det alltför svårt att förstå, och väldigt lätt att avfärda med att det bara är svaga människor som hamnar där. 
Jag tror, och de som leder podden tror, att vem som helst kan hamna i ett sammanhang där en slukas upp, där lovebombingen leder till förälskelsen - som leder till en process av långsam förvridning av verkligheten. Den processen får dig att tvivla på dina egna tankar, din egen logik och du är då hänvisad till den nya verkligheten. Samma process oavsett om det har med religion och sekter att göra, eller en politisk åskådning, relationer, eller ett slutet sällskap där ifrågasättandet blir ett hot. 
Kan varmt rekommendera podden, kanske för att få en förståelse för hur det liksom kan gå till och för att öka sin medvetenhet och sin kritiska blick.

(null)

Jag fick ett par partyskor! Grannens svärdotter rensade garderoben, och jag hade lika små fötter, tur för mig att få en fin liten sommarsandalett med glitter och klack! 

(null)

Och fortfarande, efter otroligt trevlig kväll, ligger jag kvar i sängen. Så trött men nöjd efter mycket skratt, lekar, sittdans och quiz, god mat och dryck och ett gäng mycket härliga kvinnor! Tack Ulle, så jäkla härligt!!
Ser ut som en trött blodhund idag, och kör nog inte kavaj och klack men som sagt, nöjd är jag!

Nu är det nog ändå dags för kaffe.
Dagen kan börja.

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: