Inspiration med stegen.

(null)

Så otroligt skönt med ljuset idag!
Så efterlängtat, efter alla grådagar.
Gick en långrunda, över flera stadsdelar som det brukar bli. Lyssnade på podd, och på Adeles nya platta. Tog in det ljuvliga vädret och luften, njöt i fulla drag. 

(null)

Samlade på mig lust att inte bara baka en sorts kaka idag, tänkte att det ju är lika bra med fler när ändå köket och jag själv skulle mjölas ner.
Hittade recept i buffé på saffransdrömmar så dem hade jag bestämt innan jag började gå, sen fick jag lite inspiration med stegen.

(null)

Det blev vinbärsmuffins med citron och syltgrottor - en gammal klassiker.
Bakade otroligt mycket förr, och när jag gör det nu kommer jag tillbaka till känslan av lugn och tillfredställelse. Just det där med att knåda känns bra, att händerna får jobba som gör att tankarna fokuserar på just det. Att få degen att gå ihop, bli smidig och kunna rullas ut. Det är en skön stund, och så fint att kunna fylla frysen lite till kakkalas!

(null)

I eftermiddags hade vi mor och far här på kakkalas och bildvisning från Patriks resa. Väldigt fint att få se fantastiska bilder på stor skärm och få berättat om det som visas. Onekligen en häftig upplevelse förstår jag ju!

Ikväll har vi börjat på en ny serie, mannen och jag: Vigil, på svtplay. Verkar riktigt bra!

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: