Så börja där.

(null)

Vaknade tidigt, utvilad.
Låg kvar och läste DN, innan ett styrkepass. 
Skön start på dagen, efter macka och kaffe.
Andrakaffet smakade otroligt bra efter träningen. Boken Snöstorm fångar även den. Haft turen att ha bra böcker i händerna ett tag. Finns så många bra, att jag önskar att livet vore dubbelt så långt - så jag hann läsa alla jag ville!

(null)

Träningslokalen funkar fint.
Rymlig och så ligger den i ena änden av lägenheten så det går att träna ostört. Gillar nästan hemmaträning bättre än gymmet, att få vara ifred och kunna testa nya övningar utan att känna sig påtittad. Finns poänger med somligt i denna tid. 
Detta är en av dem få.
(null)

Vill uppmuntra till att lyssna på ett viktigt avsnitt, med Brita & Parisa. 
De pratar bland annat om hur det är att gå hem efter en kväll hos vänner, på stan eller bara när en varit ute och gått. Som kvinna gör en sig beredd på eventuella obegagligheter. Hur de flesta av oss liksom förbereder oss, håller en nyckel mellan fingrarna, låtsas- eller på-riktigt-pratar med någon för att skrämma, avleda. Har larm i fickan.
Tips till män, killar när ni ser en kvinna, tjej på gatan. Gå inte bakom, gå antingen framför eller gå över på andra sidan gatan. Prata gärna i din telefon med en polare eller din älskling, för då utgör ni ett mindre hot. 
Och framför allt, stå upp för kvinnor, tjejer, när era polare eller män i närheten beter sig. När de säger eller gör osköna saker där ni ser att tjejen blir obekväm. Håll inte varandra om ryggen, utan backa upp kvinnan.
Och - säg inte "alla män gör inte", eller "jag skulle aldrig". Det vet vi, och det är ju inte ni som är problemet. Förminska inte problemet genom att säga så, utan tro på oss när vi talar om hur vi upplever det och hur vi vill att ni ska vara omkring oss.
Sånt här borde det talas om på sexualkunskapen eller vad det kan heta. 
Hur vi hjälper varandra, skyddar varandra och vad samtycke innebär. Att gå igenom könets olika namn och funktioner, hur en trär på en kondom...det kan en lära sig på en kvart. Det som är riktigt viktigt kan ibland ta en hel livstid att lära, så börja där - tidigt.

(null)

Nu ska jag klä på mig ut- och - gå-kläder och dra på en podd på P3ID om Kim Jong Un. 
Tvära kast gillar jag.
Precis sätt en konsert på Zara Larsson som hon gjorde på internationella kvinnodagen - otroligt begåvad, musikalisk och cool kvinna. En sån pipa hon har!

Ha en fin lördag!
Var rädda om er.

Kramen ❤️ Joey

Kommentera här: