Yvigt grönt.

(null)

Fick sug efter nya växter, efter jobbdag, då en av orkidéerna fick avlägsnas från världen idag. Efter några år verkar det hända något, och de vill liksom inte mer även om de blommat om och om igen innan. Någon som vet något knep för att få dem fortsatt pigga efter flera år? 
Har en monstera som vuxit sig så stor att den är ivägen i fönstret, så bytte ut mot palettblad. Ska hämta hem min gamla piedestal och låta monsterväxten frodas där istället. 

(null)

Och alltså...för första gången i livet har jag köpt sidenväxter till två av badrummen. Bara för att få lite yvigt grönt. Svårt att få något att klara sig även om vi har fönster i ett av dem, helt enkelt för att vi glömmer bort dem där. 

(null)

I mitt lite kaoshärliga musik-bibliotek-hemmarum finns alltså nu nya växter. Hoppas de ska gilla platsen. 

(null)

(null)

(null)

Inspirationen räckte även till grötbullebak ikväll. Riktigt enkla och goda bullar med endast en jäsning. Passar perfekt till rastlösa själar utan tålamod!
Nybakad bulle och en kopp the blev en bra kvällsmat, efter intag av semla tidigare. 
Har ni något favorithak där ni handlar semlor?
Personligen tycker jag att Askelyckan har väldigt goda semlor, med pjäsmig bulle. Alltså typ luftig bulle. Fluffig liksom. Ni fattar?

(null)

Ett styrkepass till P1 dokumentär om Lasermannen. Kommer nog ha träningsvärk imorgon!

Mannen kollar hockey medan jag sitter bredvid och tittar upp ibland. Ska fortsätta läsningen i Kjell Westös Den svavelgula himlen - en riktigt bra bok.

Kram❤️Johanna

Kommentera här: