Shit vad skönt det vore...!

(null)

Ibland förundras jag...
Det är oroande, det som visas från skidorter i vårt land med långa liftköer, många människor samlade på samma plats. Vi riskerar att se ökande siffror på smittade, inneliggande och svårt sjuka människor om ett par, tre veckor...
Jag förundras över att en kan resonera som att det är ok eftersom det inte är förbjudet att åka, vilket på något sätt skulle frånta oss det personliga ansvaret. För det har vi ju faktiskt ett som vi i många situationer använder oss av, efter bästa förmåga genom livet. I det här läget upprörs en över att det inte kommer fler förbud, och när det ändå inte gör det så vill en inte längre se faran. 

(null)

Fortfarande hör jag, nästan dagligen, "att nej, det är inte covid, det är bara en förkylning".
Ingen kan känna eller se eller själv avgöra det utan att testa sig för denna lömska virussjukdom. Och din snuva kan vara just den, som drabbar så slumpmässigt olika. Kanske klarar du dig med lätta symtom men någon i din närhet kanske drabbas med full kraft. 
De vanligaste symtomen är snuva, torrhosta, feber. Sen finns det en rad symtom till som lukt- och smakbortfall, frossa, huvudvärk, nästäppa, halsont, muskel- och ledvärk, illamående, kräkningar, röda ögon....en allsköns blandning av symtom helt enkelt där du kan ha ett svagt, eller många samtidigt. 
Och nej, du kan inte veta vad just din snuva eller annat står för om du inte testar dig - och givetvis håller dig helt isolerad under tiden du väntar. Tråkigt? Javisst, ohyggligt tråkigt.
Och ohyggligt tröttsamt att det fortfarande är just så, men inte så mycket att göra annat än just det.

Jag vet inte om ni känner som jag, men jag längtar verkligen efter vaccin...
Kanske får vi det vaccin som bara ger drygt 60% skydd, kanske det över 90% - vi får inte välja, men oavsett så är det skyddet det som kan få livet att återgå till lite mer normaliserat tillstånd. Är de flesta av oss vaccinerade blir det svårt för viruset att få fäste. Shit, vad skönt det vore att få ge fingret åt virushelvetet!!!
Men tills dess, kära fina ni...HÅLL I! HÅLL UT!!
Det kommer en bättre tid, efteråt.

(null)

Kram Joey❤️

Kommentera här: