Lyx och saker som pyr under ytan.

(null)

Att en fredagkväll kunna ses på Villa och Trädgård deluxe är just lyx. För drygt 1 år sen något så självklart men nu mer av en sällsynt lyx. Ett par timmar gick fort, med samtal, skratt och allvar i en bra balans.  Efter knappt två timmar behövde jag hem till värmen! Sitter med filt och värmedyna nu för att få igång blodcirkulationen...men det var det värt!

(null)

Tog en tur till stan efter jobbet, köpte fin fredagsbukett. Hoppas innerligt att den håller mer än en vecka, då den var en luxuös ihopplockad fining. 

(null)

Ranunkel, stjärnflocka (tror jag den hette?) och så andra sorter som jag inte har någon koll på. Godis för ögat är det i alla fall.

(null)

Det känns sådär, den utveckling som liksom pyr, då större saker händer utan att någon egentligen förstår.
Det skapar andra skeenden lite här och var, som inte gynnar det stora hela. Det kokar under ytan, människor är trötta, utarbetade och väljer att gå. Att säga upp sig. Oerhörd kompetens riskerar att försvinna för all framtid, och de "nyare" förväntas bära hela bördan. I längden alldeles ohållbart. 
Det blir så, ledsamt nog, när människor inte känner sig uppskattade. Vilket nog är den känsla som är den mest ödesdigra för medarbetare. Om en vill driva något framåt gäller det att kunna motivera, inspirera och låta människor förstå att de är viktiga. 
Människor som känner sig motiverade och uppskattade gör ett bättre jobb, lyfter andra kollegor, driver verksamheten och är själva grunden för den. 
Kanske dags att i alla led börja tänka på det sättet...!

(null)

Nu börjar jag bli varm igen. Med linne, tröja, fleece, ulltröja och värmedyna samt filt på mig...värme är bra! 

God fredag vänner!
❤️
Johanna

Kommentera här: