För förändring.

(null)

En sådan speed idag, Jisses...!
Fick ha telefonen av hela förmiddagen för att kunna planera, ringa, boka och skicka kallelser, i en till synes aldrig sinande ström.  Jag har tvingats inse att det kommer att vara så hela pandemin, hit och dit med tvära kast för alla som jobbar inom sjukvården. Gas, broms, gas, broms...
 Vi är nog oftast rätt flexibla och kan ställa om vilket ju är tur, men det tar på krafterna. På reserverna. 

Det gäller att hitta sätt att fylla på förråden.
Ge luft åt andra tankar, och klappa medhårs.
Luften ute är så härlig sådana här dagar, lite krispig och hög. Podd i öronen, samtal till föräldrarna och lite snabba steg ger återhämtning.

(null)

Liksom digital afterwork med vännen Connie. Perfekt i en konstig värld, att ändå kunde se varann när en pratar. Avhandla dagen, skratta ihop när vi delar historier. 
Kombon rödtjut och lussebulle hos henne, och här blev det rostad macka med ost och skinka. Funkar det också när samtalet var viktigare än maten för kvällen.
(null)

Och så detta.
Som alla borde veta.
Att för heterosexuella eller för homosexuella kvinnor krävs det ingen celibattid för att få lämna blod. Det krävs tre månader efter nyaste sexuella kontakten men sedan är du ok som blodgivare. 
Men.
För homosexuella män krävs 12 månaders CELIBAT oavsett om du lever med samma man, i en fast relation sedan många år. 
Alltså det är inte ett riskbeteende med många sexuella partners som är frågan utan enbart om du är gay och man. Jag har skrivit om detta innan, och det gör mig galen. Vad ÄR detta? År 2020? Det är så smått, så diskriminerande. Så lågt.
Regnbågsblod kämpar för en förändring av detta gamla låsta reglement. Följ dem vettja, dela kunskapen för att verka för förändring.
Om ni, som jag, tycker att det bör ändras.

Go kväll❤️
/Joey


Kommentera här: