Födelsedagsfirande och en annan advent.

(null)

Äntligen har vi firat lillbonusens sjuttonåriga födelsedag. Utomhus med grillad korv och tårta, vilket funkar alldeles utmärkt att par timmar med rätt kläder och infravärme.
Sådan tur med vädret denna dag. Som gjort för utomhusaktiviteter!

(null)

Systrarna Felicia (lillbonus) och Fanny.

(null)

Gick runt sjön på förmiddagen. Så otroligt skönt väder, klart och krispigt. Så skönt att kunna gå igen! Värker som vanligt i höften, men hoppas att cortisonet om några dagar ska ta den vanliga molvärken. Som gnagvärk, så där lagom irriterande ni vet. Cortison kan göra susen och hålla gnaget borta i flera månader. 
Men gå får en annars göra ändå ju. 
Sluta röra på sig skulle göra både det och mina lungor ännu värre. En får tjura helt enkelt, inte ge upp utan driva på. Det har jag blivit ganska bra på med åren.
Tur att en kan få lokal cortison både i leder och lungor, för själens skull. När jag tar det i tablettform blir jag oerhört stissig och det är sjukt otäckt. Som att ha tusen myror innanför huden och ett driv som gör att du kan behöva ut och gå tre gånger per dygn för att inte krypa ur skinnet. Hu...!

(null)

Skulle sjungit i kyrkan imorgon, som en i en kvartett som skulle skapat första advent. Men icke. Suttit vid pianot en stund och sjungit adventssånger för mig själv nu. Bättre än inget ju, men hade verkligen sett fram emot kvartettsång. En annan gång. En annan advent. 

Om ni vill ha skön julmusik rekommenderar jag Tommys Jul, en otroligt finstämd, snygg och vemodig skiva av Körberg. Min Jullista på Spotify kan ni få följa också, en högst blandad skön kompott av bra sångerskor och sångare som ger kraft i dessa dagar.

Kramar och fin kväll till er!
❤️
Johanna 

Kommentera här: