Pelargoner, landet och podd som rekommenderas!

(null)

Igår morse. I stan. 
Trädgården, med P1 i telefonen. Välsmakande kaffe. Känns så lyxigt.
En helt ljuvlig Kristi flygardag verkligen, med sommarväder och familjehäng.

(null)

Nu, efter en arbetsdag, har vi landat här.
På landet, bland kobajsdoft och maskrosor. Fågelkvitter och råmande.
Och nyinköpta pelargoner, brocade. Eller brockad. Som ska vara tåliga. Tänkte se om de kan bo här själva en vecka i stöten om en vattnar rejält innan en åker hem.  Kanske tar jag hem dem och hit dem igen....vi får se. Det ska komma små aprikos blommor på dem i vilket fall. Låter fint.
Precis tagit en kaffe och fralla här, i uterummet. Mannen är i färd med gräsklippning. Jag med bokläsning...så otippat. Så väldigt skönt. Med kontrasterna.

(null)

Att få ha det, kontrasterna, är lyx. 
Valfria, sköna kontraster där de olika är lika bra men annorlunda. 
Nu för tiden är stugan ändå uppdaterad med riktigt kök, men allt är i miniatyr. Och dasset är utanför huset, inget riktigt utedass utan en förbränningstoa där allt som kommer ut blir aska. Luktfritt, fräscht och smidigt. Dusch finns, rinnande vatten finns. Och numera också frys, riktig spis och ugn. Det gör livet lite skönare, lite roligare ur matlagningssynpunkt. Allt som en behöver!

Börjat lyssna på RFSU dokumentärpodd, finns mycket bra där. Igår blev det ett avsnitt om vad som rör sig i abortmotståndarnas huvud. En väldigt intressant podd men också upprörande. Blir så beklämd när människor har sin egen superhårda sanning, utan gråzoner. Där allt är benfast och icke kärleksfullt, tycker jag. När det bara blir ett perspektiv utan förmåga att se på nåt annat sätt så blir det hårt. Kallt. Som sagt var så finns det många program jag vill lyssna in!

Kram och go fredag!
❤️
Johanna


Kommentera här: