De stunderna vi kan förgylla.

(null)

Så gott att ta en långpromenad och sen sätta sig på min favoritplats i köket. På sittbänken, i hörnan. Satt där tills sambon kom och var lite hungrig. Rester åkte fram. Lite samtal om dagen vid bordet. Skönt att vila lite.

Lite mer att planera och rodda i på jobbet.
Mer pussel för att få ihop det. Mer samtal, uppföljning. 
Mer tankeverksamhet som tar fokus från corona och all uppdatering. Det är ändå skönt, mitt i allvaret, att få fokusera på det som är vårt jobb.  Förutsättningarna är annorlunda men till viss del får vi ändå planera lite operationer. Några patienter blir ändå glada mitt i allt annat elände. Några kan ändå se fram emot att bli bättre avseende sina smärtor och problem med rörelseapparaten.

Det börjar bli en vana, att vara försiktig och tänka sig för. Att sprita överallt flera gånger om dagen, att så fort en tagit i något eller varit ute så tvättar en händerna. Att inte sitta i personalrum, ha möten på vanligt sätt. I två dagar överlever virus i kläder, i några timmar på tagytor. Då gäller det att inte ha andra människor än familjen under sitt tak. För att undvika spridning. Inga samlingar med vänner inomhus, utan istället ses vi ute. 
Grillar en korv, tar en kaffe. Dricker ett glas vin. 
Njuter av stunden. Livet. Att bara få vara. Det är en omställning, sannerligen. 
Det dör många människor varje dag i vårt land, i många andra länder. Så det gäller att fortsätta vara klok. Att hålla i. Hålla ut. För att inte många ska bli svårt sjuka samtidigt. Det gäller fortfarande, att den sjukvård som redan innan virushelvetet var ansträng, inte är mindre ansträngd nu. Det får inte bli värre. 
Snälla. 
Var förnuftiga. 
Var rädda om er, om andra, om sjukvårdarna som måste orka och själva hålla sig friska!
Jag önskar varje dag glada nyheter men just nu är det helt enkelt inte så lattjo.

Men. 
De stunderna vi kan förgylla...gör det!
Njut av det du har, av dem du har.
Är gott, sjung en sång, lyssna på musik, streama livesändningar och dansa i köket.
Ta en kaffe med bästa vännerna, insnodd i en tjock filt med ansiktet mot solen. Träna, ut och gå och ta hand om dig. Stärk dig på alla sätt du kan. Men unna dig flärd och lättsinne, se en bra serie, läs bra böcker och sluta genast om de är blaj. Varför lägga energi på det när det finns så många bra...?
Pussa din älskade på kinden, krama om och håll länge. 
De sakerna, så viktiga. Så enkla. Så otroligt grundläggande viktiga. Trots allt.

(null)

❤️

Kramar!
/Johanna

Kommentera här: