Visst har vi väl det ändå?

(null)

Fortfarande ont i ryggen men bättre.
Alvedon och golfboll och stretching är medicinen, och så blev det en mindre promenad på drygt fyra km idag. Kändes som att rygg och bäcken behövde vila och återhämtning. 

Blev smått rastlös  idag efter lite mer vila, och gick och köpte nymalet kaffe på OAS, Gick hem till mor och far och lämnade ett paket och tog ett själv  Stötte sen på vännen Anton. Satte oss i halvsol på Askelyckan och tog en kaffe. Skvallrade och samtalade om livet, liksom. 

(null)

Det här ska vara chokladiigt, med mandelsmak liksom. Kaffe med rund smak. Med malle. Som jag gillar kaffe. Mustigt.

(null)

Läser en hel del på sociala medier och i DN, smp. Att många tycker att regering och FHM haft för vida restriktioner. Folk tycker att väldigt mycket mer skulle stängts ner, förbjudits. I samma veva läser jag dagligen att människor reser, bokar både inom landet och utomlands för att "en kan det". 
Var är det sunda förnuftet om inget annat än förbud kan få människor att följa restriktioner? Det är inte så att det är rymdforskning vi pratar om utan sunt bondförnuft. Som att själv ta ansvar för sina handlingar. Utan att sen  lägga all skuld på Löfven eller FHM. Vi måste själva kunna axla ansvar som innebär att hålla avstånd, alltid oavsett. Att undvika kollektivtrafik i den mån det går. Att inte gå in i butiker som vimlar av folk. Att inte kramas eller ta i hand förutom de vi dagligen träffar under samma tak. Att inte träffa människor om vi inte är hundra friska. 
Att inte ligga på en strand, packade som sillar.
Det kan väl inte precis skyllas på någon annan, utom på oss själva om vi väljer att göra avsteg från restriktionerna....eller?

Jag tror på sunt förnuft.
Vill så gärna tro att vi är kapabla att tänka själva, ta eget ansvar. Gillar sannerligen den demokratiska tanken. I den ingår ju också att en ska vara beredd att stå för sina handlingar.
Men denna kris har fått mig att tvivla en smula. Och i nästa andetag tänker jag att jo men, nu, nu har människor ändå lärt sig. 
Visst har vi väl det ändå?

❤️
Sköna sol, välkommen igen!

kram Johanna

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Det ska bli så intressant att om ett par år se resultatet! Jag hoppas Anders kommer att få rätt, att Sveriges väg var den rätta. Jag hoppas också att man kommer att förändra äldrevården i grunden. Som det är nu är det rena katastrofen enligt min mening. Ädelreformen är ett misslyckande som skulle åtgärdats tidigare. Man ber för att det ska bli en förändring. Tyvärr går nog allt tillbaka till det vanliga😌
Då allt som räknas är pengar
Elisabeth

Svar: Håller med. Hoppas att saker förändras varaktigt, att annat än pengar styr när det ändå finns viss klarhet efter denna pandemi om hur saker borde varit.
Kram🤗
Johanna Roth

Kommentera här: