På alla sätt, amen.

(null)

Fina nya kuddar.
Femtioårspresent från bonusdöttrar. 
Gillar blandningen. Pippi-looken liksom. 
Säger ja till barnet i mig, som blandade rutigt och blommigt, prickigt och randigt med glädje i hjärtat.

Hemmet just nu behöver verkligen vara en oas, en vilostad. Från operationsköer och frustrationen att inte kunna hjälpa alla som en vill, så snabbt en skulle önska.
Mitt i nyhetsflödet och samtalen om covid19 behövs emellanåt en återhämtning, en paus en stund. För att sen uppdatera sig igen, vilja göra gott och fortsätta hålla i. Hålla ut.
Det ÄR inte över hörni. 
Fortsätt håll avstånd, umgås inte inomhus mer än med dem ni bor med. Krama inte vänner och bekanta. Gör en coronahälsning, som en bugning, en liten hälsning fot mot fot. Tvätta händerna, ofta. Var rädd om de nära dig, om du själv tror att du själv är osmittbar liksom. Håll ut. Snälla.

(null)

Ikväll blev det asiatiska smaker. Broccoli och halloumi stekt i sesamolja, vitlök, ingefära och en blandning av japansk soya, honung, ketchup och sambal oelek. Jäkligt gott serverat med pasta. Och rödtjut.
Jag firar faktiskt semester.
Känns lite konstigt allting detta år. 
Som en bubbla.
Men dock.
Semester. Detta vackra, sköna, vilsamma ord. Hoppas innerligt att alla i sjukvården får sina veckor, att vi slipper bli inkallade p.g.a. Ny våg av corona. 
Låt sommaren bli fantastisk. På alla sätt.
Amen.

Kram ❤️ Johanna 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Har du något recept eller namn på rätten? Själv har jag hopplöst dålig fantasi på maträtter😏 ha en härlig semester, kram Elisabeth
Elisabeth

Svar: Stek halloumi i sesamolja, ta upp den. Skär bukett av broccoli och stek den lätt tillsammans med vitlök och ingefära.
Blanda japansk soja, en klick honung, chilisås och samtal oelek.
Lägg i halloumin i stekpannan med broccolin och höll övet sojablandningen. Voilà!
Koka pasta och blanda ihop! Lätt som en plätt! 🤗
Johanna Roth

2 Anonym:

skriven

Tack

Kommentera här: