Folk verkar ha tappat det.


(null)

Jag tänkte i min enfald att jag skulle handla på maxi istället för på de närmre butikerna, när jag nu skulle ha en del. Även mor och far hade specifika önskemål så det passade bra. 
Det är dock sista gången på länge.
Har sedan  i februari knappt varit på plats där utan kört näthandel en gång i veckan och hämtat. Så otroligt smidigt. Just nu var det dock lite jag behövde inhandla inför morgondagen. Tänkte att det väl var lugnt.
Men shit vad jag bedrog mig!
Så mycket folk. Väldigt få tog hänsyn till varandra. Det trängdes och inväntades inte. Kösystemet funkade bara vid kassorna, inte alls i butiken. 
Som om folk helt tappat det, och tror att de alla är odödliga och dessvärre att de inte heller kan smitta någon. Som att de är gjorda av teflon både inuti och utanpå som inget virus i världen kan fästa på.

Det blir konstiga budskap när reserestriktionerna släpps. Men det betyder dock inte att pandemin är över.
Det betyder inte att du kan åka iväg småförkyld i tron att det ska gå över, det betyder inte att en kan leva som före pandemin. Vi måste hålla i, hålla ut. 

För tänk.
Om det bränner till igen och många insjuknar, och platserna på sjukhusen sinar. 
Tänk om....det är du eller din mamma, sambo eller mormor som får beskedet att det inte finns platser utan transporten måste styras om. Med risk för försämring.
Tänk om.

Sluta inte vara förnuftiga.
Fortsätt tvätta händerna, så fort du kommer in efter att ha varit ute, eller i butik eller var som. Tvätta händer före matlagning, innan du äter och sprita dig emellanåt. Mellan moment. Efter tvätt. 
Krama om din familj om du är ren, och har bytt kläder. Och om du är frisk. 
Det bästa med människors hygienrutiner är att ingen kräksjuka förekommit dessa månader! Det är ju värt det, även om det är ett nytt sätt att förhålla sig.
Vi bör inte ligga i en hög, eller kramas urskillningslöst om vi har minsta symtom på nästäppa, halsont eller vad som. Om ni själva inte är rädda för att bli sjuka- tänk på andra.
Alltid.

(null)

Och ja, jag har semester. 
Är nu i trädgården och njuter.
Svettas.
Tacksam för vår lilla oas.

Kram ❤️ Johanna

Kommentera här: