Rabblande men fängslande.

(null)

Bestämde mig för att helt enkelt ha en ledig fredag idag. Sov till åtta. Tog min frukost i go morgonsol på balkongen med sambon. 
Det är nåt visst med det verkligen. 
Sitta ute och käka just frukost. 
Och det är nåt visst med ledig fredag....!

Tog en långpromenad i vacker stad med Alexander Mahmoods sommarprat i lurarna. 
Osentimentalt, nästan lite rabblande rakt upp och ner men ändå fängslande. Ett annorlunda sätt att föra fram sina tankar på, på nåt sätt.
Det kan vara nåt nästan meditativt att ha sommarpratarna i öronen under träning eller promenad. Som att världen blir just det lilla som händer i mitt huvud under lyssning. 

(null)

Utsikten från kolonilotterna mitt i stan gillar jag. Kanske särskilt mot blå sommarhimmel.
För många år sedan hade jag och en kompis en kolonilott ihop, där vi odlade rödbetor, sallad, blommor, gräslök och persilja. Riktigt mysigt att gå dit och hämta men det var rätt mycket jobb. På somrarna var det ju också lite svårt att hinna med att vattna, men tillfredsställelsen över växande grödor är härlig. Kan sakna det ibland. 

(null)

I vår lilla odlingshörna kommer det nu massor av blåbär. Inte så många mogna än men oj vad det är många bär ändå! De är galet goda, dessa amerikanska bär. Lite belgian blue-blåbär typ. 

(null)

Vår trädgård och vårt sedumtak över borden är nu väldigt bra. Söker mig till skuggan när det är så här hett. 
Kanske blir det en liten tupplur innan läsning, och innan vi ska grilla hos goda vänner.

Min bok är väldigt bra, en tjock en som handlar om 1900-talets Kina med Maoism, angiveri, fattigdom och kulturrevolution. Det är en tuff historia skriven av Jung Chan som berättar om sin familj. Hon föddes i början av femtiotalet och lämnade kina -78 för England. Hon blev den första doktorn på ett engelskt universitet och hennes böcker är fortfarande förbjudna i Kina. Det är en mörk bok, med inte så många glädjeämnen i samhällsutvecklingen. Många liv skördades på vägen "för sakens skull". 

(null)

Go fredag!

❤️
Kram

Kommentera här: