En deckares viktiga ingredienser. Och lite om annat.

(null)

Fick fyra noveller om vänskap. Fyra vackra små böcker i vacker box, och fyra väldigt olika noveller. Mysig idé att samla smp berättelser så. 
 
(null)

En ny bok nu, och i första kapitlet så står det om vår stads station. Om en tågresa mellan Berlin och Växjö . Får se vart detta tar vägen. En tysk-svensk författarduos debutdeckare är det, som ska handla om en fjärilsforskare som bor i skogarna i småland och som hittas död.  
Hoppas det är en story med väl beskriven bakgrund, om vem han var den där forskaren. Hur han levde, vad han gillade förutom fjärilar. Vilka relationer han hade. Hur han var klädd, om håret stod på ända och om han rökte. Hur köksbordet såg ut på morgonen, vad han gjorde när han vaknade. Och vilka kriminalpoliserna är, hur de lever och vad de brottas med i vardagliga livet. Vad som hände när väckarklockan ringde. Vad tänkte de? Satte de på kaffet först? Duschade dem eller drog de bara på sig kläderna och gick? Jag vill ha miljöerna, färgerna, dofterna uppmålade så att jag i huvudet kan se det. Känna det.

Jag är rätt trött på de där råa beskrivningarna av själva brottet, där mest det har fokus och allt runtom bara är biberättelser. 

(null)

Idag har jag arbetat. En mellandags arbete innan ledighet igen. Otroligt skönt onekligen.
Det har varit rätt intensivt och roligt, telefonen har gått varm och sysslorna har varierat. 

Så är det alltså snart dags för nyårsafton.
Årets sista dag.
Må 2019 avslutas skönt och 2020 börja med ett skratt. 
En sång. En omfamning. 
Med hopp om ett gott år.

❤️

Kommentera här: