Sladdertackor & slemhinnor. Och våfflor.

(null)

(null)

Nio timmars sömn.
Sådär som det brukar bli på helgen. 
Det är nästan så att klimakteriet är lite likt tonårshormonerna avseende sömnen.
Fast istället för hormonfyrverkeri så blir det mer gravöl för demsamma.
Allt har sina för- och nackdelar!

Lyssnade på Skäringer & Mannheimer på träningspasset idag (som för övrigt var härligt skönt! Vi var 5 kvinnor i olika åldrar på gymmet idag, kul att se!).
Väldigt bra avsnitt, så det kommer att bli fler lyssningar. 
Sladdertackor & slemhinnor, hette det. Samtal som gick från var hälsosemestern i skidbacken tog vägen då en kommer hem tröttare än nånsin trots skidåkning. Mer handlar resan om ett glas bubbel i backen, en öl mellan åken, finmiddag och liiiite skidåkning. Haha, ja vad vet jag? Åker inte skidor, har inte gjort på sisådär 20 år och trivs med det. 

Från skidsemester till ett brev de fått, från en man som hyllade podden och tankarna han fått med sig. 
Ett uppvaknande då han också varit den som sagt "men inte alla män..." när #metoo kommit upp, och när det blev klart för honom hur kvinnor, flickor i alla tider funderar på "vem möter jag? Ska jag ta en annan väg? Ska jag byta trottoar?" 
Självklart är det INTE ALLA MÄN.
Se upp med den kommentaren, vill jag precis som podden förespråkar , säga.
De allra flesta övergrepp begås av män.
De flesta kvinnor som jag känner tänker på vilken väg som är säkrast, när de tar sin löparrunda eller går hem från krogen.
Trots att vi lever med män, som vi älskar - för nä. Det är inte alla män. Att ens säga det högt förminskar ju bara problemet, och kanske förlöjligar det också den som säger det...?
Men tänk själv att leva med den känslan, rädslan, att bli begränsad i sitt rörelsemönster. Och även om det inte begränsar då vi trotsar känslan - så finns ändå tanken på "tänk om..."
Lyssnaren tackade för det uppvaknandet.
Att han istället skulle vara en av de män som vill stötta, förändra och ge tillbaka friheten till flickor, kvinnor, damer så att de inte ska behöva tänka så. Och han uppmanade fler att stå upp för saken, och framför allt att aldrig mer haspla ur sig "men inte alla män..."

Och på det firade vi dagen med våfflor.

Hej hopp!

Joey❤️

Kommentera här: