Pittoreskt och så lite som möjligt.

(null)
Berg, Asa, Källreda, Lädja, Tolg, Tjureda, Nykulla och en hel hög andra småbyar som jag inte minns namnet på - har vi kört igenom i kväll.
Så otroligt vackert det är, det Småländska landskapet! Backigt, krokigt, faktiskt grönt på sina håll. Röda hus, med vit snickarglädje på små verandor. Ladugårdar. Små sjöar.
Väldigt pittoreskt och mysigt.

Det blev sushi till kvällsmat.
Njöt av det på balkongen då 27 grader helt plötsligt kändes svalkande. 
Lite vind och så några droppar regn. 
Knappt lönt att släppa till de dropparna, så hoppas innerligt att vädergudarna är generösa i helgen som det spås (för visst känns det som att det spås, vädret? Inte att de med avancerad teknik kan se hur det faktiskt kommer att bli....). Det behövs nog ett par veckor med ihållande regn för att släcka bränder och få fart på naturen men några dagar är bättre än inget. 
(null)
De här samtalen. Det är liksom det som är så gott. Att prata om musik, böcker (dottern rensade ut och jag blev så nöjd), relations- och diskussionsklimat, fundera över förmågan att reflektera istället för att till varje pris liksom finna ett svar på reflektionen eller funderingen...prata livet. Det som rör sig. Hur en vill leva, hur en funkar. 
Älskar dessa små samtal.
(null)
Sambon och lillbonus med kompis åkte till stugan idag. För lite rekreation och umgänge, bad...kanske bara att vara. För sambons del blir det nog lite småfix, han får liksom kli i fingrarna och vill fixa lite av varje. Och det blir så bra, han är händig som få och gillar liksom att gå där i sin lunk och fixa.
Att bara vara är nog mer min melodi där.
Liksom göra så lite som möjligt.
Tänker att det känns ännu varmare där, på landet. I torkan. Även om skogen är nära så är det liksom alltid mer väder där, oavsett. 

Med fläkt och öppet fönster börjar sovrummet få en hyfsad temperatur snart, så att det går att sova. 
Önskar vakna upp med mindre jobbig hosta imorgon, även om det är ett önsketänk. Katten har legat i mitt knä, när vi hängt i köket. Behöver kel. Närhet. Kärlek.
Och i övermorgon flyttar han hemifrån, lille goa katten så jag har tankat lite. 
Kattkels-tank.

Natti❤️


Kommentera här: