Lärdom om tuffa ostar.


(null)

En sista sightseeing i närområdet där våra värdar bor. Havet tio minuter från dem, där det fångas och säljs ostron i mängder. 
Vackert och väldigt fridfullt.
Så tyst som vid vår lilla stuga på landet.
(null)

(null)

En fiskarstuga, där det syns på pålarna skillnaden mellan ebb och flod. 
Som en liten sommarstuga på pålar mitt i havet. Något för en nörd!
(null)

Lunch med rostad pain riche, ostar och för den som ville - vin, såklart. Och en klsssisk fransk delikatess, en kaka som ser ut som en paj och smakar som vår mazarinkaka. Här äts den med körsbärssylt - väldigt gott!
Vi fick smaka på ostar som kommer från deras område, en slags möglig getost bland annat.
Kul att testa men tuff ost onekligen, som är lite ost-försiktig i smaken.
Dessutom har vi fått lära att i Frankrike äts ost med vitt vin. Icke mögliga men lagrade äts med vitt fräscht vin som chablis medan mögelostar a la tuffare äts med vitt dessertvin. Och det är faktiskt godare! 

På väg till Bordeaux flygplats nu, och lång resa hem. Kommer nog att sova lite då och då, så att jag knappar in lite sömn och har fördel när klockan ringer vid 05:40 imorgon:-)

En fin helg.
Annorlunda, då jag verkligen blev grundlurad.
Kul att få se insidan av ett franskt hem, och att få veta att det är väldigt oförskämt att låta gäster bo på hotell - det är out Of question.
Väldigt generöst att ha oss där, att se till att vi har dricka, mat, snacks, dessert i en aldrig sinande ström. Fantastiskt!
Nu är de nog nöjda att vi åker hem, så att de får vila tänker jag:-)

Kram och god söndag!
❤️
Johanna

Kommentera här: