Nån bra ide....någon?

MEN VA FASEN???!!!
 
Jag har senaste veckan hört om två fall, här, i vår ganska lilla stad, där kvinnor blivit utsatta av män som inte förstår hur man ska vara människa. 
 
Och jag undrar, vad kan vi möta det med?
Vad kan vi göra åt att kvinnor inte kan gå ut efter mörkrets inbrott utan att vara beredda på det värsta?
 
Jag VILL INTE behöva vara rädd för att gå hem sent en kväll, jag vill kunna röra mig fritt i vårt fantastiska stad, i vårt land utan att misstänksamt snegla över axeln på vem det är som går bakom. 
Jag vill att alla väninnor och deras döttrar, mina ungar, ska kunna röra sig utan rädsla för påhopp, överfall, bilar som sakta kör upp bredvid en. 
 
HUR ska vi nå dit, det är frågan?
Införa obligatoriska självförsvarskurser i skolan, och erbjuda arbetsplatser detta, är ett sätt tänker jag för att faktiskt få lite mod, lite beredskap för egen del.
Men mer? Nätverk kanske? 
Där kvinnor kan kontakta varann via t.ex. Facebook när de ska gå hem och där då andra kan svara att de möter upp som sällskap.
Nåt slags socialt nätverk för kvinnor i alla åldrar.
 
Och givetvis fortsatta diskussioner i skolor, sociala medier, om allmänt vett och kvinnors och mäns (alltså människors) rättigheter och skyldigheter. Och att uppmuntra människor att ha civilkurage när de ser eller hör nåt som är väldigt dumt, att en säger ifrån även till vänner som inte alltid har känslan för hur en ska bete sig. 
 
Jag vet inte, min hjärna spinner igång och jag blir arg när jag tänker på det jag läst senaste dagarna och att det inte kan fortgå.
 
Någon som har en bra ide'?
 
Kram❤️
 
 
 

Kommentera här: