Fantastiska vyer, påskuppror och bokrecension.

 
 
 
 
 
 
Från Galway till Dublin, kustvägen, var en mäktig upplevelse! Underskön natur, nästan sagolikt med vidderna, kullarna, fåren och korna. 
Mysiga små pubar mitt i ingenstans, där gott vin serveras och den godaste fish and chips jag nånsin ätit. 
 
För länge sen gjorde jag en regression, som en djup meditation när du går tillbaka till tidigare liv. I den fann jag mig leva som man på Irland i ett stenhus, ensam. Jag dog när jag var ute och red, och föll så illa att jag landade med huvudet på en sten. Vem vet...? 
Kanske var det så. Kanske har vi alla levt andra liv, någon annanstans. Jag tror ju inte att döden är slutet på livet, tror att vi på något sätt intar en annan skepnad i någon mån. En får väl se vad som händer, tids nog. Jag har inte bråttom dit!
 
Dagen idag så ska vi kolla in postkontoret i Dublin, där påskupproret skedde 1916 av ledaren Padraic Pearse (vars namn vi tog till bandnamn för vårt irländska band för sisådär 25 år sen). Serien Rebellion på Netflix berättar om försöket att få Irland fritt, på ett spännande och tämligen brutalt sätt. Rekommenderas!
 
 
 
Senaste boken jag nu läst är När andetagen blir till luft.
Om en neurokirurg som är på väg uppåt i sin karriär, som arbetar mycket, har en hustru och som planerar för allt som ska ske när alla studier är avslutade. De hinner få sin lilla dotter, innan döden knackar på. Han är döende i hjärntumör med en kropp full av metastaser, när dottern kommer. En grym bok, ganska krasst och osentimentalt skriven som griper tag. När det oundvikliga störtar över oss, det känns.
Nu läser jag En fransk curry- långt ifrån denna nyss lästa biografi, som fick avslutas av hustrun.
 
Nu ligger dagen och väntar.
 
kram❤️

Kommentarer:

1 BosseLidèn:

skriven

Det ser väldigt frestande ut på de fina fotona.

Kommentera här: