Faktiskt modigt!

 
Jag hag har haft en riktigt bra dag!
Jobbat som hederlig sköterska idag och verkligen haft fullt upp av olika omvårdande och medicinska uppgifter Tillsammans med go kollega och goa patienter. Skönt att känna att det ändå funkar att gå som ssk "på riktigt" ibland och inte bara som handledare:-)
 
Tänker dock mycket på alla krav.
Självklart är det höga krav på dig som sjuksköterska.
Du vårdar svårt sjuka, ofta multipelt sjuka, patienter och det ställer krav på klinisk blick, multitasking och samordning, bemötande mot patient och närstående, kolleger, du måste vara hyfsat snabb från beslut till handling, och du måste våga stå på dig...du måste kunna avbryta nåt, kasta dig in i akuta situationer för att sen återgå till lugnare syssla utan att föregående tillfälle syns på dig. Du måste va hyfsat teknisk med nålar och apparater. Du måste va modig. Du möter livskriser. Smärta. Sorg.
Du behöver också kunna bjuda på dig själv. Våga hålla om. Våga närma dig. Vara ledare.
Ja, det är mycket som ska funka.
Alla bitar fungerar oftast tillräckligt bra varje dag, och om det mot förmodan är nåt som inte gör det ser någon annan det man själv missar.
Bra och kloka kolleger är guld värda!
 
Man kan inte kunna ALLT.
Man kan nosa på alla egenskaper där en del av de lyser starkare, och det är viktigt att klappa sig emellanåt. Ta ett djupt andetag och säga till sig själv att det jag gjorde idag var bra, jag gjorde det jag kunde. Och det är bra.
Det är det man själv begär av sina kolleger, eller hur? 
Varför begär vi ofta mer av oss själva än vad vi nånsin skulle göra med en kollega...?
 
Du kan.
Och du är modig i ditt yrke.
Att va sjuksköterska är faktiskt modigt, när man funderar på det:-)!
 
Kram❤️ Joey
 
ps bilden föreställer en ny bekantskap: Fridalf:-) ds
 
 

Kommentera här: